• levente68
    #44
    "Közületek hányan vittek mar vissza laptopot vagy bármilyen akksit hivatalos atvevobe? :) szerintem nem sokan.... Kuka...a sok környezetvédő gondolom az elemeket is gyűjti aztan leadja az intersparban... Persze...

    Ettől függetlenül tenyleg nem fasza hogy az Apple nem tud megfelelni annak a rendszernek aminek az alapjait ő fektette le tulajdonképpen.... Majd megoldják... Energy star-nak megfelelnek 100%osan, az új szerverparkuk és a campus is megújuló energiáról fog menni, szoval nem kell izgulni, nem ok hozzak el az armageddont... "

    Van igazságod, de ettől még helyes dolog a szelektív hulladékgyűjtés és a veszélyes anyagok elkülönítése.
    Ennek kint nagy múltja van, nálunk alig lehet elérni valamit ez ügyben a parasztokkal….
    Meg kell nézni egy-egy szelektív hulladékgyűjtő szigetet, már ahol egyáltalán van…
    Olyan település is van nálunk, ahol volt, de már nincs ilyen lehetőség…
    Nem vagyok mintapolgár (bár ez is viszonyítás kérdése), de ha nálam érné a vég egy notit, nem hajítanám simán a szemétbe, lehetőség van arra, hogy szakszerűen hatástalanítsák az arra érdemes alkatrészeit.
    Persze, nem a nálunk dívó viszonyokat kell alapul venni….
    Elképzelni sem tudom, mi nehéz egy családnak abban, hogy szépen külön gyűjtse ezeket a dolgokat otthon és külön dobja ki. Még akkor is, ha esetleg kicsit messzebb kell vinnie azt. Én néha napokig utaztatom, mert nem alkalmas némelyik gyűjtő sem arra, hogy kulturáltan elhelyezzem benne, egy országgal arrébb erre mégis igen régen és igen tiszta lehetőséget biztosítanak.

    A megújuló energiáról működés egy ekkora cégnél alapvető több okból. Egyrészt ez kötelező értelmes társadalomban, ehhez a miénket sajna, nem sorolhatjuk (ahol egy szélerőmű magáncélú üzemeltetését nemhogy támogatják, hanem inkább gátolják, az annál értelmesebb magyar találmányokkal – mert vannak - meg jobban jár a feltaláló, ha azonnal külföldön próbál szerencsét…), másrészt nem is olyan hosszútávon igencsak kifizetődő is lehet, ha nem popó módra csinálják.

    Ekkora cégek energia-megtakarítása oly mértékű képes lenni, hogy azt települések energiaigényével lehet összehasonlítani!