"Magyarul "atiras" nelkul nem fognak ezek normalisan mukodni Win8 tableten? Es kompatibilitasi problemak is lesznek? Akkor mar most megbukott a rendszer..."
Akkor kérlek, nevezz meg olyan operációs rendszer teljes verzióváltást, aminél nem akadtak kompatibilitási problémák...
Hogy csak az MS-nél maradjak, nem volt olyan újításuk ezidáig, aminél ne akadt volna néhány kompatibilitási probléma. Jó példa erre a nem túl régi XP - Win7 átállás, mikor is kisült, hogy XP alatt működő programok Win7 alatt nem működnek különböző erőforráskezelési eltérések miatt. Ugyanez volt anno a Win98 - XP átállásnál ias, csak ott nemes egyszerűséggel nagyon sok esetben szőnyeg alá söpörték a dolgot.
Az MS most végre egyszer előre gondolkodik és már előre gondol az ilyen problémákra, nem utólag akar mindenféle segédmegoldásokat (lsd. pl. Win7 alatt az XP módot) beleépíteni a rendszerbe. Ebben szerintem a fejlődésüket kellene látni, nem pedig egyből bukásra ítélni a programot.
"Ezekhez a valtoztatasokhoz lenne szukseg a forrasra, mivel anelkul nem nagyon tudnak uj verziot forditani... remelem ennek tukreben mar erted, hogy mirol beszeltem korabban."
Van egy nagyon egyszerű koncepció: az MS elkészít egy érintőképernyő vezérlési sablont és azt kiadja. Valószínűleg pont ez történt, de mint említettem, ennyire mélyen nem vagyok otthon a témában. Mindenesetre ezzel megoldják, hogy nekik ne kelljen idegen cégek forrásaiban kutakodniuk és ők sem adnak ki semmi hipertitkos dolgot, csupán egy közérdekű kódrészt. Ilyet korábban is csinált már az MS, még anno a Vista bevezetésekor. Akkor balhé is volt belőle, mivel ostoba módon túl sok adatot adtak ki, így még a rendszer kikerülése előtt már kikerült a netre a forráskód egyes kritikus része, ráadásul ha ez nem lett volna elég, a biztonsági modul egyes elemei is (konkrétan a szériaszámokból egy csomó, így ezeket kénytelenek voltak érvényteleníteni és újakat generálni).
Megjegyzem, ezeket a változtatásokat nem az MS programozói végzik, ahogy ezt már leírtam korábban is. Szóval továbbra sem értem, mi a probléma a koncepcióval.