"azt már írtam, ki kell várni a Win8-at ahhoz, hogy meg lehessen ítélni, mekkora nehézséget okoz egy asztali progi kezelése egy tableten."
Ezen nincs mit kivárni. Nem lehet normálisan asztali OS-re (egér és bill) írt szoftvert tableten kezelni. Lesznek majd önkinzó csoport tagok akik szerint ez így jó, de akkor sem lesz jó. A majd Win8 asztalra készült progik nagy részét ( ha nem lesz kurva nagy munka) biztos ellátják tabletes GUI-val is, de ez akkor is 0-ról indulást jelent, ráadásul szerintem elég komoly pluszmunkát is.
"lesz egy a Market rendszerére erősen hasonlító webes felület, rajta közel 150ezer applettel. Pontosan ezen a célon dolgozik egy teljes programozó csapat, közel 150 programozó az MS-nél. Jelenleg (ez a májusi eredmény) már közel 100ezer applet készen van, fent van a felületen, de ezt az MS nem találta elégnek, a Win8-as tabletek megjelenésére a 150ezret tűzték ki célul."
No az applet alatt akkor nem tudom mit értünk, de, hogy 150 programozó éjt nappallá téve dolgozva sem tud 150 ezer programot összehozni pár hónap alatt abban biztos vagyok. Vagy abból lesz 150.000, hogy 1 digitális óra applet, ugyanez más színben, és ugyanez más hátterekkel és akkor ez már 48db applet?
"Szóval ha az MS megcsinálja nagyra törő terveit, akkor a bevezetésre már megfelelő szoftvertámogatás is lesz mellé"
Ez az amit nem tudok elhinni. Sajnos a fejlesztési idő ugyanis manapság nem csökken hanem erőteljesen nő.