• lordsithlord
    Akkor javaslom, a kedves programozók nézzenek utána a Win8 hátterének, vagy járjanak el az általam említett informatikai előadásokra
    Ahogy írtam, ezek publikus rendezvények, bárki, aki regisztrál a nagykereknél (ezt bármelyik cég megteheti), az jelentkezhet rájuk. És ezeken a rendezvényeken gyakran hangzanak el olyan infók is, amikről a neten még nincs kint hír, mivel hivatalosan még nem publikusak, de nem is az ultratitkos kategóriába tartoznak. Természetesen ezeken az előadásokon se lehet mindent megtudni, igen gyakran hangzanak el olyan kérdések is, amikre az előadók nem válaszolhatnak a titoktartásra hivatkozva.

A legacy alkalmazások valóban, változtatás nélkül is fognak futni. Ez minden vitán felül áll, pontosan ez a Win8 alapvető célja, a Windows-os eszközök közötti korlátlan átjárás. Éppen ez okoz nemegy félreértést, mivel sokan ezt úgy értelmezték, hogy Win8 alatt kizárólag csak appok lesznek PC-n is, pedig erről szó nincs. Pusztán arról van szó, hogy az átjárás oda-vissza értendő, azaz ami megy PC-n, az menni fog tableten/mobilon és viszont.

Azt az MS is felismerte, hogy vannak szoftverek, amiknél kellhet kifejezetten tabletes verzió is (olyasmi ez, mint a portable verzió bizonyos szoftvereknél: nem teljes értékű, picit kisebb tudású, bizonyos funkciók kiemelve, esetleg a más kezelésre átdolgozva, stb.) szükséges, mivel gyakorlatilag egy új kezelőeszközön kell dolgozni.

Emellett vannak olyan szoftverkészítők, akiknek appjai Androidon és más rendszereken (WebOS, Cisco, IOS, Symbian, stb.) beváltak az appjai és az ezeket készítő programozó cégekkel / csoportokkal megegyeztek, hogy ezekből szükséges lenne Windows-os verzió is. Sok ilyen app egyébként publikus is (persze nem a Win8-as kiadásuk, de lehet tudni, hogy lesz az is), ilyen például az egyre terjedő Facebook appja is, ami szó szerint minden platformra és rendszerre kijött.

Ki írta azt, hogy MS programozók dolgoznak más cégek szoftverein??? Mert én ugyan nem. Hogy magamat idézzem:
    "Pusztán azt mondtam, hogy ezen a tervezeten egy komplett programozói gárda dolgozik, gondolom a hatalmas mennyiségű adat webfelületre való feltöltésén, a keretrendszer kidolgozásán és természetesen a saját appok fejlesztésén is. Tehát a 150 programozó alapvetően a Store projektjén dolgozik, nem pedig kizárólag az appokon."

Ebben hol szerepel, hogy az MS programozói külső cégek appjaiba turkálnak? SEHOL! Ebben az szerepel, hogy megkapják a kész appokat, ezeket rendszerezik, elkészítik a webes hátteret (azaz a Store felületét), feltöltik. És EMELLETT vannak olyanok, akik kifejezetten az MS-nek készítenek SAJÁT appokat, amik ugyanúgy bekerülnek a Store-ra.

Egyébként meg nem a teljes Store titkos, ha jól tudom (ennek most így hirtelen nem tudok utánanézni, nincs Win8-as gépem jelenleg), akkor az RP kijövetelekor a MNETRO appjainak egy része publikus lett és ingyen letölthető magából a METRO felületből kiindulva. Erről árulkodik az MS következő fórumtémája is: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-windows_store/how-do-i-search-the-windows-8-store/a26c0644-2bbb-45e9-9557-8564a8adcbca

Ha a számokon akarsz lovagolni, valóban, nem tudom, hogy pontosak-e, nem netről, hanem mint mondtam, MS bemutatóról származnak, amit az MS szakemberei tartanak. Javaslom, ha annyira érdekel, keresd meg a Microsoft Magyarország Windows8-cal foglalkozó kollégáit, ők biztos tudják a pontos számokat. Vagy mégegyszer mondom, menj el a bemutató előadásokra, ott is lehet kérdezni. Bár azt szívesen megnézném, milyen képet vágna az MS szakember, ha tőle is linkeket meg bizonyítékokat követelnél arra, amit elmond