Nem, nem ezt mondtam. Ezeknek az appoknak a nagy része nem új, pusztán régebbi, elterjedt alkalmazások átírása kifejezetten tabletes használatra. Emellett ezen appok jelentős része valószínűleg nem is MS termék, hanem külső szoftverfejlesztő cégek termékei, melyeket az MS egy felületen összefog és amik mellé természetesen saját maga is fejleszt saját appokat. Mint ahogy azt sem állítottam sehol, hogy ez a 150ezer app mind az MS fejlesztése lesz (bár tény, hogy ennek most így gyorsan nekem is utána kellett néznem, hogy hogyan is néz ki a dolog). Pusztán azt mondtam, hogy ezen a tervezeten egy komplett programozói gárda dolgozik, gondolom a hatalmas mennyiségű adat webfelületre való feltöltésén, a keretrendszer kidolgozásán és természetesen a saját appok fejlesztésén is. Tehát a 150 programozó alapvetően a Store projektjén dolgozik, nem pedig kizárólag az appokon.
Nem, nem az év végét várják, hanem a Win8 tabletek megjelenését, ami várhatóan olyan október környékén fog megtörténni.
Ha kicsit utánanézel, a neten már jelenleg is létezik egy Marketplace nevezetű dolog, amin a Microsoft termékei vannak fent. Ez alapvetően a Windows Phone-t hivatott kiszolgálni, de a tervek szerint ennek a mintájára fog elkészülni a leendő Windows Store.
És nesze neked, ennyit a híres "interneten nem létezik" szövegedről: nekem kevesebb, mint 2 percembe tellett megtalálni a leendő Windows Store publikus, Preview oldalát: http://apps.microsoft.com/webpdp/en-us/app/fliptoast/ca797147-2554-4c0b-9524-989c2c668f53
Szóval hogy kérdésedre válaszoljak, nem nem jól értelmezted a szavaimat, hanem igen jól kiforgattad és félreértelmezted őket...