Nézd, én már megmondtam, nagyon nem vagyok az Apple barátja. Le ís írtam már párszor az indokaimat, így ezt most nem ismételném meg.
Mint írtam korábban, volt szerencsém iPad-ot tesztelni. Van, amiben jó, van, amiben pocsék. Üzemidőben jó, WiFi kapcsolat kialakításában inkább nem minősíteném.
Eddig az iPad-ot sajnos nem tudtam Win8-as tablettal összehasonlítani, mivel még nincs kereskedelmi forgalomban. Win7-essel megtörtént az összehasonlító teszt, de azt inkább nem minősíteném, emberiség elleni bűncselekmény volt a Win7 Starter átalakítása olyan módon, ahogy megoldották (nem tudom, kink jut eszébe az az előre láthatóan üzemképtelen ötlet, hogy egy plussz segédmodullal oldja meg az érintőképernyő kezelését, de azt tudom, hogy nagyon nagy bukta az ötlet, mivel finoman szólva is kezelhetetlen).
Win8 tabletet, mint már írtam, kipróbálni volt lehetőségem egy Win8 bemutatón, kifejezetten jól kezelhető. Nem tudom összehasonlítani az IOS-sel, az majd talán december vagy január környékén lesz esedékes, ha már lesz Win8-as tesztkészülék a csapatunknál. Elsőre ahogy azt írtam, jól kezelhetőnek tűnik, az eszközöket nagyon jól vezérli, az érintést kifejezetten pontosan veszi be. De mint írtam, ez egy tesztgép volt, így csak korlátozott tesztelési lehetőség volt, a g-szenzorhoz egy autós játék, kipróbálhattuk a WiFi kapcsolódást egy AP-ra (gond nélkül ment még WPA2-PSK védelemnél is), illetve kipróbálhattuk, mennyire kezelhető rajta egy szövegszerkesztő. Ez utóbbi funkció hagy némi kívánnivalót maga után, de ez abból adódik, hogy a kijelzőn max 5 ujj használható, így "kicsit" nehézkes a gépelés rajta. A METRO felület tagadhatatlanul megszokást kíván, de alapvetően érintőképernyőn nem egy nehezen kezelhető dolog, sőt, jól lehet saját igényeink szerint beállítani, így pedig kifejezetten felhasználóbarát tud lenni (ez persze csak tabletre igaz, PC-n egy szemét a felület).
Szóval igen, a Win8 tableteknek, ha jó árakat adnak nekik, nagy jövőt lehet jósolni. Hozzátenném, hogy ezt jelenleg csak az Inteles gépekre mondhatom, mivel ARM-es verziót még nem volt szerencsém kipróbálni, így elképzelni nem tudom, milyen tulajdonságokkal fog bírni.