Irasidus#57
Annyira látszik, hogy mindent felületesen olvasol el, hogy muszáj megkérdeznem te diszlexiás vagy? Csak azért kérdezem mert rendre nem nekem válaszolsz, hanem csak írsz valamit. Arra is kíváncsi lennék, hol olvastál olyat, hogy Hubble a gyorsulva tágulást fedezte fel? Elárulom: sehol. Továbbá megkérnélek, ha idézel, akkor pontosan idézz, és ne adj a számba olyat amit én soha nem mondtam: "minél messzebb van valami, annál jobban megy elfelé".
"Nekem MOST lett elegem az egészből. Folyamatosan hülyeségeket beszélsz, és kurva nagyképűen. Én ezzel nem tudok mit kezdeni. ha nem vagy képes megoldani egy v=cd típusú képletet, ahol v a sebesség, c a constant, d a távolság, akkor miért nem használsz számológépet? Bepötyögöd a wolfram alfába, és kidobja, hogy a világegyetem kép végpontjának egymáshoz mért sebessége exponenciálisan nő. Nem olyan bonyolult ez."
Addig sikerült eljutnod, hogy egy galaxis minél messzebb van, annál nagyobb a "sebbegése"? Bájos, hogy ennyi (nem) tudással osztod az észt. Először is v=Hr az Hubble törvénye. Valójában nem a galaxisok távolodnak hanem a galaxisközi tér tágul, és a Hubble törvény nem sebességmérés (a dimenziója km/s/Mpc) hanem a sebesség és a távolság lineáris függvénykapcsolatát adja meg. Amikor egy galaxist megfigyelsz nem csak térben hanem időben is távolra nézel, amikor a távolságok kisebbek voltak, így a kapott érték még jó, hogy nagyobb lesz mit valójában. Értelmezés gondok, súlyosak...
"Ezen mi olyan kurva bonyolult? Azt írtad, hogy amit sötét anyagnak hívunk az két görbe különbsége. Faszért hazudozol összevissza és gyalázkodsz meg nagyképűsködsz ( csak mert nincs vágólapom ). ( és nem, nem akadtam fenn ezen, legalább háromszor írtam, hogy tudom mit akarsz, és hogy mindegy, de csak muszáj hazudoznod )"
Az a bonyolult ebben, te mocsokszájú, hogy nem szokás kilométer hosszú neveket adni valaminek, inkább valami szellemes nevet szokás adni. Az elnevezésnek mi köze van a görbékhez nem tudom, magyarázd már el kérlek mit is hazudtam neked?! Csak mert amit írsz abból nem derül ki.