• Papichulo
    Ez mar az n. vita melybol az ervek es bizonyitekok kifogyasa utan sertodotten tavozol... mit is mondhatnek? :)

"ismét szótár kell lassan a hozzászólásodhoz"

Erdemes lenne azert kigyujteni, hogy mi volt az a "rengeteg" idegen szo, amit hasznaltam... amit ugy ereztem - mind a kettot(!) - hogy nem vagy eleg - retorikailag - muvelt ismerni, azt be is linkeltem neked :)

"A Sony vs MS dolgot nem kommentálom már, leírtam, mi volt."

Az egesz ebbol indult ki es SEMMIVEL sem tamasztottad ala a kijelenteseidet. SEMMIVEL!

Eloszor ezzel jottel: "az MS nem volt hajlandó átadni a szoftverét senkinek, inkább csinált hozzá egy hardvert,"
    majd ezt mondtad: "miután a Sony laza mozdulattal visszadobta az ötletet, hogy a konzoljain egy Windows - kompatibilis rendszer fusson"

Ellentmondasba kerult magaddal es probaltad elsikkadni hagyni a kerdest... Nem mondtad, hogy honnan jott az info, nem adtal rola linkeket es en hiaba probaltam keresni errol barmit is a neten - bar nem az en feladatom lett volna -, semmit sem talaltam... szoval BULLSHIT volt az egesz szoveged.

Csakugy, mint a HIVATALOS Sony es Microsoft anyagokrol a next-gen konzolokkal kapcsolatban. Ugyanis ezekrol SEMMI HIVATALOS informaciot nem adott ki egyik ceg sem, sem hardware specifikaciok, sem megjelenesi datum, sem koncepcio-rajzok SEMMI. Egyetlen 2 evvel ezelotti - kiszivargott - dokumentum van az Xbox-rol, plusz a rengeteg talalgatas.

A Windows-kompatibilatas - mint abszolut kijelentes - meg akarhogy is csurod-csavarod, nem azt jelenti, hogy halozaton tudsz csatlakozni a windows-hoz!

Az ARM dolog meg ezen kijelentesemmel kezdodott: "Gondolom ezert is van, hogy egyetlen programot/jatekot sem szoktak touchscreen-re optimalizalni portolas kozben, hanem ugy ahogy van forditanak belole egy ARM valtozatot... oh wait!"

Itt kezdtel el engem kioktatni, hogy az ARM egy architektura es van meg mellette Atom is meg blablabla... erre mondtam, hogy mivel jopar platformra - koztuk ARM-ra is - programoztam 30 ev alatt, ezert tisztaban vagyok vele, itt mindossze egy peldat hoztam es nem teljes szakmai korkepet adtam. Ennek ellenere te csak porogtel tovabb az ARM-on, holott soha nem is tagadtam, hogy lennenek Atomos tablet-ek. Szoval ismet egy straw man-t gyartottal... megjegyzem meg utolso hozzaszolasodban is ezen porogsz, mintha az univerzumod kozeppontja lenne az Atom kore epulo infrastruktura.
    btw: Pillanatnyilag az imadott Atom-od market share-je a beka segge alatt van es nem is nagyon varnak javulast a kozeljovoben, a tobbi x86 CPU-val egyutt sem:

Az egesz cikk: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2395358,00.asp
    Kijelenthetjuk erre, hogy ez jelen pillanatban marginalis?

Win8 eszrevetelem mindossze annyi volt, hogy hiaba lesz win95-...-win7 legacy kompatibilitas, ha nem lehet a programokat touchscreen-en rendesen es kenyelmesen iranyitani (peldakat is hoztam, hogy mire gondolok), akkor ez nem sokat fog szamitani a legtobb felhasznalonak.