Nos, elértük azt a szintet, ahol ismét kénytelen vagyok azt írni, hogy ez az utolsó hozzászólásom ide. Megint nekiállsz beszólni, ismét szótár kell lassan a hozzászólásodhoz, mint már korábban is, ilyen szinten pedig nem vagyok hajlandó senkivel se értekezni.
Idő kellett már ahhoz is, hogy indulat nélkül írjak, mert olyan szakmaiatlanul írsz már (bár állításod szerint te is informatikával foglalkozol), hogy az már katasztrófa.
A Sony vs MS dolgot nem kommentálom már, leírtam, mi volt.
Valóban, az általam linkelt PS4 oldalt elnéztem, nem hivatalos, MEA CULPA ezért. Ugyanakkor valamennyi kép, ami rajta van, valamennyi videó, ami ott található, HIVATALOS Sony anyag, ez az oldal alján ki is van írva a jogi kinyilvánításnál.
Te írtad, hogy nem igaz az az állításom, hogy csak a Sony platformja jöhetett szóba, mert a többiek technikailag messze le voltak maradva. Erre én reagáltam TÉNYEKKEL, hogy igaz. Most meg közlöd, hogy lényegében kitértem a téma elöl... Na, ez a ferdítés, méghozzá a javából.
"Mivel a Windows az egy software, ezert ezzel kapcsolatban software kompatibilitasrol beszelunk. Vagy ha neked azt mondjak, hogy kihoznak egy Android kompatibilis telefont, akkor te arra gondolsz, hogy itt halozati kommunikaciorol van szo? Oszinten!!!"
Na ez az a rész, amire azt mondtam az elején, hogy olyan szintű szakmai tudatlanság, hogy az már fájdalmas.
Az XBOX egy KONZOL, más platform, lényegében egy célhardver, tehát mikor Windows kompatibilitásról beszélünk, akkor figyelembe kell venni ezt is. Szóval ilyenkor ha kompatibilitásról beszélünk, nem a szoftverkompatibilitás az alap,. De ugyebár pontosan az általad linkelt oldalról írtam a LEGELSŐ mondatot, hogy olvasd el és akkor ha kicsit gondolkozol, rájössz, hogy hülyeségen lovagolsz.
Megjegyzem, mivel a konzol egy külön célhardver, úgy is kellene kezelni kompatibilitási kérdésekben. Ha már kommunikáció, csak megkérdezném, hogyan is nevezik azt, ha pl. egy 802.11 (gyengébbek kedvéért WiFi) only g szabványú routerre nem tud egy 802.11 a szabványú eszköz csatlakozni? Csak nem úgy, hogy inkompatibilisek egymással?
Vagy hogyan is nevezték anno a Samba előtt a Linux - Windows csatlakozási problémát? Ja, csak nem azt is inkompatibilitásnak?
Sorolhatnám még egy ideig, de szerintem felesleges, ha tényleg informatikus vagy és kicsit belegondolsz, rájössz, mit is magyarázok.
"Mar mondtam parszor, hogy porogj le errol az ARM kerdesrol, de tudod mit, az Atom CPU-kal szerelt tabletek a vilag kozepe?! OK? Az osszes tobbi ARM-os szutyok meg csak egy utangondolas... elegedett vagy? Kinevezlek az Atom kiralyanak? Sot, a Molekulak csaszaranak is, csak, hogy jo napod legyen! :)"
Ez az a szint, amire azt mondom, hogy primitív. Hülyeséget írsz, rámutatok, hol a bibi, te meg szépen lesepred a dolgot.
Megjegyzem, nézz már utána, mi is az új trend a tabletek terén. Az általam felsorolt készülékek, amik Atomosak, nem olyan régiek (bár ugyebár szerinted ez egy elsüllyedt korszak), hanem átlagosan olyan fél éves típusok. A Dell Inspiron Duo kifejezetten új, alig 2 hónapja jött ki a piacra, ahogy a Transformers Prime is. Ezek már az új irányvonalat képviselik, a hibrid gépeket. És minő meglepetés, az új típusok nem ARM, hanem Atom procival szereltek... Ugyanígy kijön hamarosan a Toshiba új gépe, továbbá a Lenovo is tervez egy Atom-os készüléket, hogy csak pár gyártót emlegessek. Emellett jönnek ki az i3-i5-tel szerelt tabletek is, mivel a Win8 alá ezek az optimális gépek, nem pedig az ARM-mel szereltek.
Tehát azt fogd végre fel, hogy a Win8-cal egy új korszak köszönthet be, már ha sikerült felfuttatniuk. Ezért is szoktam azt mondani, hogy ebből vagy hatalmas nagy siker és új korszak lesz, vagy hatalmas nagy bukás.
"Mi olyasmit tudhat majd, amivel a jobb click+drag mukodni fog? Amivel a ctrl+click mukodni fog? Amivel a mouse-over mukodni fog? Mindezt ugy, hogy az ne menjen a produktivitas rovasara? Hogy a pixelpontos vezerlesrol es az altalam korabban felhozott tobbi dologrol mar ne is beszeljunk...
...
Dupla jobb clicket hogyan kezelik le ezek? Vagy az egyszerre torteno bal+jobb click-et? Soroljam meg ezeket?"
Win7 sehogy, mint írtam, nem érintő képernyőre készült verzió. Win8 alatt alapvetően külső gombok, plussz egyes kombinációk beállíthatóak lesznek szintén kombinációként (ujjak száma, ujjak helyzete, nyomógomb+ujjak, stb.) a tableten is.
Tudom, most majd az jön, hogy ez bonyolult, meg hogy nem felhasználó barát, de ugyebár ugyanúgy megszokható, mint a hagyományos billentyűkombinációk, amiket ugyanúgy meg kell tanulnia a felhasználóknak. Ahogy a billentyűkombinációkat is meg kell szokni, úgy majd ezt is meg fogják tanulni kezelni.
"En mindossze annyit probaltam bizonyitani, hogy a Win8 legacy kompatbilitasa (nem adathozzaferes halozaton keresztul, hanem a "software-kompatibilitas" fajta :))) ) nem jelent automatikus piacvezetoi statust, mivel csak korlatozottan lesz hasznalhato. Hiaba fog esetleg futni rajta az osszes korabbi program, ha ezek nem lesznek normalisan es kenyelmesen iranyithatoak. Ezt mar leirtam igy parszor, de csak nem tudod megerteni..."
Nem, a te érveid sorra arról szólnak, hogy a tablet, mint olyan, nem használható, bármennyire is kijön a Win8 éas lehet majd rajta asztali progikat is futtatni. Lehet, hogy nem erre akarsz utalni, de mégis ezt teszed.
Sorra olyan programokat (pl. ugye az AutoCAD) hozol fel, amiket valóban nem arra terveztek, hogy tableten fussanak. Ezt le is írtam, de ugye nem ezt emelted ki már megint mert úgy nem tudnál kötözködni.
A Win8 tablet nem lesz teljes értékű munkaállomás, bármennyire is el fognak rajta futni a programok. Nem is ez a cél. Ez egy új eszköz lesz, ami sok feladatot át fog tudni venni a notiktól (pl. amit sokat emlegetek, az a bemutatók, vagy ha helyszínre kell kimenni, akkor ahhoz tökéletesek, hogy rövid jegyzeteket készítsenek, vagy hogy a számodra oly kedves AutoCAD-nél maradjunk, azt meg lehet vele oldani, hogy az ügyfél igényeinek teljesüléséhez szükséges változtatásokat be lehet rajta jelölni. Ennyi, nem több, nem kevesebb.
És mint írtam, én itt be is fejeztem, elég volt abból, hogy kiemelsz 1-1 mondatot az összképből, ráadásul mint szintén írtam, lassan megint kellene egy szótár is (megjegyzem, én részemről értem, amit írsz, de mint azt másik "vitánknál" leírtam, alap dolog a fórumkultúrában, hogy magyar fórumon lehetőleg kerüljük az angol kifejezéseket, kivéve azokat, amiknek nincs magyar megfelelőjük), ráadásul mostanra olyan szinten írsz szakmaiatlan dolgokat (bár ugye saját bevallásod szerint informatikában dolgozol), hogy az már fájdalmas.
Szóval nyugodtan írj erre (mert tudom, nem bírod, ha nem a tiéd az utolsó szó), én részemről ide vissza nem nézek, reagálást többet nem írok.