• lordsithlord
    Ismét ugyanoda jutottunk: reagálsz, de nem olvasod el, amire reagálsz...

"Te ezt allitottad: "az XBOX szoftverében előbb volt hálózati támogatás, mint a többieknél". En bebizonyitottam, hogy ez hulyeseg. "

Ha elolvastad volna figyelmesen, akkor pont s általad említett részben van a válasz: "XBOX SZOFTVERÉBEN" , továbbá "Az MS rendszere nem az XBOX-ra készült, hanem az XBOX készült egy kész rendszerre." . Tehát nem értem, mit nem értesz, az MS egy már kész szoftver alá fejlesztette magát a hardvert, miután a Sony laza mozdulattal visszadobta az ötletet, hogy a konzoljain egy Windows - kompatibilis rendszer fusson. Mivel más konzolgyártó akkor még nem volt olyan szinten, mint a Sony, így nem is létezett más vas, amire jó lett volna az MS által fejlesztetett rendszer. Az MS rendszere, amellett, hogy Windows kompatibilis volt, elsőként támogatta a hálózat kezelését, de a hardver később készült el alá, így később is került ki. Ez ugyebár abból adódott, hogy míg folytak a tárgyalások, nem kezdtek neki a vas fejlesztésének, ellenben a Sony ekkor már előrébb volt, hiszen számukra a PS2 a második generáció volt a konzolok területén, így sok fejlesztésük kész volt.

Itt jegyezném meg, hogy pont az általad idézett WiKi oldal tartalmában van egy elég érdekes logikai bukfenc: az oldal szerint ugyanis 1998-ban az MS emberei a PS2 ellen akartak egy konzolt, csakhogy ezzel van egy aprócska probléma: a PS2 koncepciója először csak 1999 márciusában látott napvilágot... Tehát kérdem én, mi ellen is szánták vetélytársnak 1998-ban (mikor még szó nem volt a PS2-ről!) az XBOX-ot?

"Mar a C64-ben is ott volt a SID, az Amigaban a Paula, de a PSX is rendelkezett discrete-SPU-val: http://psx.rules.org/spu.txt"

No, akkor fussunk neki mégegyszer, hátha ezúttal el is olvasod: az XBOX volt az első olyan készülék, ami az akkori modern hangrendszereket (DD - Dolby Digitl ; DS - Dolby Surround; stb.) mind külön chippel kezeli. Ezzel szemben a PS2 hangkezelésénél elkövették azt hibát, hogy bár magát a hangot külön chip generálja, csakhogy a számításokat a CPU hajtja végre... "Sajnos a 3D-s hang előállítását is a központi processzora bízták a Sony tervezői, ez annyiból nem szerencsés, hogy ha egy játék készítői Dolby Digitalban szeretnék megszólaltatni portékájukat, akkor annak számolását valamelyik vektor egységre kell rábízni, s ez így más "fontosabb" dolgoktól veszi el a számítási kapacitást. Ezért állt elő az a jelenség, hogy a PlayStation 2 játékai általában (néhány kivételtől eltekintve) "csak" Pro Logic II-es hangzással szólnak." - http://hu.wikipedia.org/wiki/PlayStation_2

"Mindez kit erdekel? Hogyan relevans ez? Minek emlitetted mindezt?"

Ezt mondjuk pusztán azért említettem, mert kiemeltem, hogy bár a Sony lenyúlta a hálózati támogatás ötletét, azonban még így is sok olyan elem maradt, amiket az XBOX előbb tartalmazott, mint a PS2.

"Ezekutan hogyan jon kepbe a GPU es a CPU?"

Például úgy, hogy megmutatja, mely elemek azok, amiknek támogatását a később kikerült XBOX már korábban elkészült szoftvere tartalmazott.

"En egesz vegig a legacy windows alkalmazasokrol beszeltem, melyeket meg Win95-Win7 irtak, amikor meg eszukbe sem jutott tablara fejleszteni. Az volt az eszrevetelem, hogy hiaba fognak ezek futni a Win8 tablet-eken, attol meg nagyreszuk hasznalhatatlan lesz MIVEL EZEKET BILLENTYUZETRE ES EGERRE IRTAK!"

Akkor erre is mégegyszer: egy jól kalibrált érintő kijelzőn gond nélkül lehet bármely olyan alkalmazást futtatni, ami egérrel kezelhető! Valóban, a klaviatúra kezelés kicsit macerás, de az alapok ott is működnek, az általad kiemelt gyorsbillentyűk pedig feleslegesek, mivel funkcióik javarészt külön gombokhoz vannak rendelve. Ergo egy jól bekalibrált tableten az asztali alkalmazások is gond nélkül el fognak futni (bár a Win95-ös alkalmazásokat gondolom csak poénból említetted, hiszen az XP előtti szoftverek igen nagy százaléka már XP-n is problémákba futott, a Win7-nél pedig már XP-s kompatibilitási gondok is merültek fel).

"Gondolom ezert is van, hogy egyetlen programot/jatekot sem szoktak touchscreen-re optimalizalni portolas kozben, hanem ugy ahogy van forditanak belole egy ARM valtozatot"

Ez ugyebár a te mondatod. Erre írtam azt, hogy ne keverjük a szezont a fazonnal, ARM-re a teljesen más architectura miatt fordítanak külön verziót elsődlegesen, nem pedig az érintő képernyő miatt.