• Papichulo
    En egesz vegig a legacy windows alkalmazasokrol beszeltem, melyeket meg Win95-Win7 irtak, amikor meg eszukbe sem jutott tablara fejleszteni. Az volt az eszrevetelem, hogy hiaba fognak ezek futni a Win8 tablet-eken, attol meg nagyreszuk hasznalhatatlan lesz MIVEL EZEKET BILLENTYUZETRE ES EGERRE IRTAK!

Erre itt irkalsz ossze-vissza, hogy hogyan mukodnek a tablet-ek. Tisztaban vagyok vele... mar van par altalam irt program az AppStore-ban :)

"Az ARM procikra azért kell teljesen más szerkezet, mert maga a proci is egy egészen más architectura."

Ki allitotta az ellenkezojet??? Viszont a UI-t is at kell irni kulonben jo esellyel hasznalhatatlan lesz touchscreen-en. Es igen, ilyet is csinaltam. Egy altalam meg C64-re irt jatekot portoltam iOS-re, melyet kesobb az Apple az iTunes kezdooldalon reklamozott, mint Staff Favorite... elhiszed, hogy ertek egy kicsit a temahoz?

Csak, hogy kontextusba helyezzem az ismereteimet. Tobb, mint 30 eve fogalkozok software-fejlesztessel. A microcontrollerektol kezdve, az M2M rendszereken/jatekkonzolokon/mobiletelefonokon/desktopokon keresztul a mainframe-ekig nagyon sok platformon programoztam, gepi kodtol az objektum-orientalt programnyelvekig. Hidd el maximalisan tisztaban vagyok a szamitogepek mukodesevel :)

"még a készülék megjelenése elött volt róla szó, hogy a Sony használná a rendszert"

Link?

"Miután a tárgyalások zátonyra futottak, azután jött elő egy csapat azzal az ötlettel, hogy ha már van egy kész rendszerük, készítsenek hozzá hardvert is."

Miert nem olvasod el legalabb a linkeket, amiket kuldtem neked?
    "In 1998 four engineers from Microsoft's DirectX team, Kevin Bachus, Seamus Blackley, Ted Hase and DirectX team leader Otto Berkes, disassembled some Dell laptop computers to construct a prototype Microsoft Windows-based video game console. The team hoped to create a console to compete with the Sony's upcoming PlayStation 2, which was luring game developers away from the Windows platform. The team approached Ed Fries, the leader of Microsoft's game publishing business at the time, and pitched their "DirectX Box" console based on the DirectX graphics technology developed by Berkes' team. Fries decided to support the team's idea of creating a Windows DirectX based console."

Szo sincs sehol Sony cooperaciorol, meg zatonyra futott targyalasokrol, egyszeruen nem akartak kimaradni a zsirosbodon mellol.

"Ami alapvető különbség volt a két készülék között[...]"

Mindez kit erdekel? Hogyan relevans ez? Minek emlitetted mindezt?

Komolyan ugy erzem, hogy te engem hulyenek nezel es trivialis dolgokrol kezdesz el omlengeni, hogy eltereld a szot a konkret kerdesekrol.
    Te ezt allitottad: "az XBOX szoftverében előbb volt hálózati támogatás, mint a többieknél". En bebizonyitottam, hogy ez hulyeseg. Ezekutan hogyan jon kepbe a GPU es a CPU?

"Emellett szintén újításként új hangrendszerek támogatására külön chipet építettek a konzolba"

Miert ez szerinted elotte, hogy volt? Mar a C64-ben is ott volt a SID, az Amigaban a Paula, de a PSX is rendelkezett discrete-SPU-val: http://psx.rules.org/spu.txt