• lordsithlord
    Az a baj, hogy a felsőoktatásban jelenleg nincs igazi alapozás, meghatároznak egy nyelvet (tapasztalataim szerint előszeretettel vagy JAVA, vagy C vagy C++ lesz ez) és abban elkezdik bemutatni a különböző technikákat és módszereket.

Én anno 2 évig tanultam kifejezetten programozást OKJ keretein belül (megjegyzem, kidobott idő volt). Anno azzal kezdtük, hogy megtanítottak minket megtervezni a programot, utána azt, hogy hogyan válasszuk ki a megfelelő nyelvet (ez mondjuk poénos volt, mert őssz-vissz tanultunk Pascalt és Delphi-t) és csak ezután jöhetett a kódolás folyamata. Ma meg megkérdezel egy felsőoktatásban tanulót arról, hogy minek alapján választott programnyelvet és milyen módszerrel tervezte meg a programját és nézz rád, mint borjú az új kapura. Lehet, hogy sok dolog elavulttá vált az évek folyamán, nem tudom, mert a programozástechnikát nem követtem az évek folyamán, mivel más szakágat választottam végül, de szerintem sok olyan dolog van, ami még mindig élvez létjogosultságot, mégse tanítják és nem is használják.