• Meridian
    Hajh... anno '96-ban, az erdőmérnökin az informatikai tanszék vezetőnek nem kicsi naívitással kifejtettem személyes véleményemet, miszerint a Visual Basic az nem programozási nyelv, hanem az igazi programozási nyelv az az ASM... na!
    Persze totál kiakadt ezen - mivel nem tudtam, de ez a magasszintű prog.nyelv volt a "favoritja", a vesszőparipája". (ezért rögtön megvádolt azzal, hogy nem jártam be az előadásaira - ami persze nem volt igaz, mert bejártam, mivel azokon az órákon másoltam le mindig a kémia és fizikas gyakorlati házifeladatokat, a többiektől kölcsönkérve)
    Ez egy hosszú sztori, de kivágott, bár nem írt be egyest. Amúgy fogalma nem volt arról, hogy azon az évfolyamon egyedüliként értettem valamit az informatikához, hiszen akkoriban az erdőmérnökök érdeklődési köre csillagászati távolságokban volt "a számítógépek programozásától"...

Amikor a vizsgaidőszak végefele ismét elmentem vizsgázni "informatikai ismeretekből", pechemre felismert. Bár ezt majdnem megúsztam, de a baj forrása az volt, hogy a gyakorlati beugróm eleve megvolt, hisz az már a múltkori afférkor teljesült (és amibe szavaival élve - nem tudott belekötni), így azonnal mennem kellett szóbelizni, jóval a többiek előtt. Úgyhogy próbált megszívatni. Mivel is? Aznap jelent meg a Heti Chip (akkoriban még volt ilyen folyóirat), ami ott volt az asztalán... belelapozott, majd abból kérdezgetett, mint pl az akkor még bezevezetés előtt álló DVD szabványok ismertetése...

Végül négyessel "jutalmazott".
    A többiek nem akarták elhinni, mivel volt olyan évfolyamtársam, aki úgy kapott jelest, hogy amikor megkérdezték tőle a számítógépházra mutatva, hogy az mi, azt a választ adta feleletül, hogy a winchester...

Na ez jutott eszembe az ASM-ről, ami meg viszont az én favoritom volt még 8 és 16bites gépeken.

Egyébként szörnyű az, hogy mennyire nem tudnak valóban programozni azok, akik ebből élnek meg... hadd ne mondjam mi van itt nálunk, ahol most dolgozom.
    De persze ez nem azt jelenti, hogy mindent ASM ben kellene írni, az felesleges lenne. De nemhogy programot nem tudnak írni, hanem egy normálisan rendszerezett GUI-t (vagy csak UI-t) nem tudnak összekalapálni...!!