• lordsithlord
    Ezzel pusztán egyetlen probléma van: egyre kevésbé életszerű az, hogy a dolgozó elmegy egy étterembe/kifőzdébe enni, inkább visz magával valami kaját, amit gyorsan be tud falni. Valóban, ha valaki rendel vagy esetleg a cégnek van menzája és ott eszik, úgy nem lesz számottevő a különbség. De már a cégek is felismerték, hogy a dolgozók inkább hozzák otthonról a kaját, plussz a rendeltet is fel kell melegíteni, így a legtöbb cégnél ott a mikró.

"Azon kívül piac Pesten is van. Ja, hogy ott nem mellette laksz."

Na, ezt nem egészen értem. Elég, ha az itteni helyzetet nézem: a legközelebbi piac 20km-re van tőlünk, mégis oda járunk bevásárolni, mert olcsóbban lehet kijönni. Ráadásul a távolság nem igazán számít abban, amit leírtam: Pesten drágább a piac, hála annak, hogy nincs igazi vetélytársa (hiszen nincs kiskert a társasházak között ), ezzel szemben vidéken sokan megtermelik a zöldséget/gyümölcsöt, így kénytelenek olcsóbban adni, hogy meg is vegyék.

Egyébként 18 évig éltem Pesten, majd miután leköltöztem közel 120km-rel odébb, akkor is feljártam naponta melózni. Sőt, a mai napig igen gyakran vagyok fent különböző ügyekben, így ismerem mind az ottani, mind pedig a vidéki viszonyokat.