• narumon
    Nem tudom milyen kaja jön ki olcsóbban, megint csak nem faluhoz tudok viszonyítani hanem másik nagy városhoz. Itt eleve úgy indul ha kajálni akarsz munka közben akkor vagy hozatsz kaját (ugyanazon az áron hozzák pesti cégek mint pestieknek) alá Gastroyal, vagy elmész valahova kajálni, de akkor nagyon iparkodnod kell mert míg Pesten szinte minden sarkon van egy kifőzde vagy kajálda addig itt ha időben akarsz maradni akkor csak a kocsi a megoldás. Amikor pesten voltam tanfolyamon akkor kényelmesen mindig át tudtam sétálni valahova és megenni egy menüt 800-1000 Ft körül. Ezzel szemben itt nálunk azzal kezdődik, hogy beülök a kocsiba, bemegyek a belvárosba vagy elautózok valami plázába és megeszem a menüt 700-900 Ft-ért vagy eszek mást 2x ennyiért.

Azon kívül piac Pesten is van. Ja, hogy ott nem mellette laksz. Nekünk a lakástól a piac kb 20 perc kocsival itt is. Ráadásul város nem tudok termelni. Azért azzal legyünk már tisztában, hogy Pesten kívül nem csak faluk vannak hanem "igen nagy" városok vannak még ebben az országban.

Noh mindegy, én lényegében nem értek egyet de gondolom azért mert máshogy nézzük, mást tapasztaltunk. Nekünk a környékünkön mindenki feljár Pestre ruháért pl még akkor is ha kocsival már bőven több mint 10e egy odavissza út.

Nyilván van olyan amit kollega írt, hogy kétszobás társasházi lakás 40 plusz rezsi, nos nagy városban ilyen nem nagyon van. És ha azt nézem, hogy tesómék egy Pesti panel dzsumbujban 65 + rezsiért vannak akkor mondhatom, hogy van ilyen is olyan is. De nagyon eltértünk a tárgytól.