• Zocsi
    Még jó hogy ez a probléma a folytatásokkal, azért is írtam a hsz elején, amit írtam. Szerintem van az univerzumban lehetőség... Jó írókkal elég fasza filmeket ki lehet hozni belőle, akár előzményeket, akár folytatásokat is, vagy (amit én csinálnék) filmenként különböző szemszögökből - de egy időben történő dolgok - bemutatása, majd szépen összefésülése a 3. film végén, mint egyfajta gigakatarzis, mikor összeáll a kép. Ehhez persze kell egy jóadag ziomból megtekert és jól megírt forgatókönyv, no meg némi Guy Ritchie-s agytekervény a rendezés felől...
    Ami meg az Avatar történetét illeti. Hát, ambivalens. Nem egy eposz, de elég sok mindent akart Cameron elmesélni és az így is hosszú film alatt én sokszor éreztem azt, hogy elnagyoltak dolgok vannak benne. Az emberek indítékai, előzményei stb.. A karaktereket is jobban ki lehetne bontani, hogy jobban megismerjük őket // a változatosabb flauna/flóra stb bemutatása // hogy ne csak 5féle állat kolbászoljon a bolygón, stb // a történtek földi aspektusának bemutatása, és még lehetne sorolni a végtelenségig...

Említette valaki, hogy ezek az epizódikus folytatások lassan sorozatok szintjére emelik a filmeket. Nem is értem Holywood-nak miért nem jutott még eszébe kb. 1 órás "rövidfilmeket" kiadni, ami az egészestés és sorozat kategória közé esne, de a látvány miatt mozikban vetítenék őket, csökkentett jegyárral, mint délutáni matiné... A mozik látogatottsága megugrana, plusz bevétel, és nem kellene éveket várni, mert 1-2 havonta ki lehetne tolni egy részt... Ez mindaddig életképes, amíg nem lesz mindenhol 3D meg holotévé... az meg még vagy 10-15 év a legjobb nyugati országokban is...

@AZTA: még jó hogy fontos volt a vénlány szerepe, mellesleg nem hinném hogy tele lenne ilyen jól fizető melóval... de ez csak feltevés.