A vallás számomra olyan, mint a Civ IV-ben. Semmire sem jó. Lövésem nincs, hogy pl. hogyan csinálja az AI, hogy mire én megalapítom a sajátomat, neki már 15 városban terjed... Az elején a shrine ad városonlént +1 faith-et. Hogy ebből hogyan lesz 300...
Az MI tényleg picit okosabb lett, a tengeri egységeket már úgy ahogy használja, és képes igen durva szövetségeket összehozni. Teljesen logikátlan lépéseket nem hoz, de azért a diplomáciai győzelem küszöbén hogyhogynem elkezdett mindenki ellenem játszani.
Űrhajót építette ebben a játékban, de a végén a célszalag előtt elkészült az UN és mivel görögökkel voltam, simán megválasztottak.
Most 6. szinten tolom rómaiakkal. Egy fia vasam nem volt, tehát semmit nem ért a légió, nem is tudtam gyártani. Azért druva dolog a rómainál, hogy nemhogy előnyöd nincs, de ha nincs vas, akkor azt jelenti, hogy a swordmanes ellen erősebb nálad... Mégis én vagyok a nyerő. (Ami meglep, mert ~1 éve nem toltam.)
A játék fejlődött, de én nem erre számítottam. A kémkedés lassú és túl primitív.