Én rögtön megépítem a Stonehenge-t az ad 5 faith pontot, azzal viszonylag gyorsan összejön. A vallás bónuszait megfelelően használva igazán gyors fejlődés érhető el. Szerintem a lakosság lélekszámára érdemes rámenni. Van olyan bónusz, ami béképen 10% lakosság növekedést ad pl.
Tényleg nem csak egyfajta harcmódja van az AI-nak, pl most az Irokézek a fő ellenfeleim az 1800-as évek végen nekem még csak 1. VH-s egységeim vannak, de pl a géppuskás nagyon használható, ő meg megépítette az Apollo projektet, rakéta tüzérsége, meg 2. VH-s bombázója van. Most gondolta hogy rám támad. Rahedli bombázóval szétlőtte a városomat, aztán egyetlen lövésszel bement. Ügyes.
Ha nincs vas a közelben az tényleg szopás nem csak a rómaiakkal. De gyakorlatilag tényleg olyan kevés a bónusza már ennek a népnek, a vezető trait-je sem sokat ér, hogy én is másra fogok váltani. Pl a japánoknál a sebesült egység is úgy harcol mintha egészséges lenne. Ez jól hangzik.
A kémkedés szerintem is elég jelképes lett, de legalább már van.
Alakul a játék, de 2 év alatt ez tényleg elég kevés, főleg, hogy elég jelentős mínusszal indult szerintem is a CivIV-hez képest.