• Papichulo
  #57
  Mint korabban irtam, nem kell ujra leirnod, amit en is mondtam mar korabban... jelen esetben is tisztaban vagyok en a rendszer helyszineivel, tortenetevel, stb...

  En azt kertem, hogy ezt a kijelentesedet fejtsd ki bovebben:
  "nalunk is kellene pár elem a rakétavédelmi rendszerükhöz"

  Milyen elem kell? Hova? Miert nalunk? Stb...

  "azonban a fejlesztés folyamán annak igen fontos elemévé vált."

  Miben lenyeges ez? Gondolom azt azert tudod, hogy egy Iranban fellott ICBM-et ez a szerencsetlen medinai radar nem tud sem erzekelni, sem kovetni. Szoval milyen szempontbol is fontos ez a radar a raketvedelmi rendszer szempontjabol?

  "A felsorolásból hiányzik a nagy mumus: Oroszország."

  Nem komplett kepet akartam festeni, csak kontextusba helyezni MO helyzetet.

  Termeszetesen minden orszag jelenthet problemat mas orszagok szamara. A problema merteke szamit. A UK is okoz problemakat neha az USA-re nezve, holott a legkomolyabb szovetsegesuk. Ezek a problemak azonban kozel sem olyanok, mint amit Chavez szokott eloadni. MO tenyleges szovetsegese az USA-nek es a kereszteny/nyugati ertekrend is kozos. A problema skalan mi valahol nagyon alul vagyunk. Vannak nalunk problemasabb EU/NATO tagok... Mivel azonban a problema merteket nem definialtuk, ezert ebbe ne is menjunk bele, mert ezek eleg szubjektiv dolgok, azokrol meg nem lehet vitatkozni - foleg nem linkeket kerni roluk :)

  ps: Nagyon dicseretes, hogy most tudtal linkeket mutatni, Orulok, hogy legalabb valamit tanultal ;) Ezert is erteheted meg, hogy miert frusztralt az, amikor abban a ket bizonyos regebbi thread-ben SEMMIT sem tudtal linkekkel alatamasztani az altalam megkerdojelezett temakban.

  pps: Komolyan fel sem tunt, hogy az oldal, amit linkeltem az nem magyarul van. Neked amugy ekkora gondot okoz a nyelv? Nem beszelsz meg ilyen szinten sem angolul?