• lordsithlord
  #48
  A bankok, ha jól emlékszem, csak kiemelt biztonságú hálózatnak számítanak.

  Elvileg az erőművek (azok közül is kifejezetten a nukleáris erőművek) és a katonai illetve állami hálózatok számítanak maximális védelmű hálózatoknak.

  Ha jól rémlik, a maximális biztonságú hálózatoknál szigorúbbak az előírások. Az persze más dolog, hogy az állami hálózatoknál elég gyakori, hogy egy légtérben ott a netes dugó is, a kedves kolléga fogja magát és mindenféle ügyeskedéssel rádugja a netet az egyébként szeparált gépre (személyes kedvencem, mikor lazán kihúzza a belső hál kábelét és átdugja a netes kábelt ). Ez sajnos igen gyakori, ugyanis hiába kellene az állami hálózatoknak maximális biztonsági szintűeknek lenniük elvileg, gyakorlatban azt tapasztaltam, hogy sok informatikus nem ismeri a besorolásokat, így az állami hálózatok is legfeljebb ha a kiemelt biztonsági szintet érik el.

  Informatikai cégnél is volt szerencsém ilyet látni, volt emelt biztonsági szintet kellett teljesítenünk, így külön netes hálózat és belső háló lett kiépítve, egymástól szépen elszeparálva mind logikailag, mind pedig fizikailag. Találékony munkatársak megoldották a problémát: fogták, egy 25 méteres kábellal összekötötték a két hálót, mi meg csak pislogtunk, hogy vajon hol sikerült eltolnunk a kötést

  Szóval itt is igaz, az emberi tényező nem egy könnyen kiküszöbölhető dolog.