• lordsithlord
    #33
    Érdekes, egyszerűen nem látom át, hogy hogy a fenébe tud vajon egy zárt rendszerbe bekerülni egy ilyen vírus? Már csak azért sem, mert az emelt biztonsági szintű hálózatoknál alap, hogy az USB le van tiltva, külső elérhetőségek nincsenek, szóval egy teljesen zárt rendszerről beszélünk.

    Márpedig egy erőmű hálózata maximális biztonságú hálózat, azaz nuku rendszergazdai jog a felhasználóknál (sőt, gyakran senkinek nincs, ha probléma van, akkor külön lemez szükséges ahhoz, hogy megkapja a adminisztrátor a rendszergazdai jogokat, ez a lemez pedig páncélszekrényben van megőrizve, tehát illetéktelen nem juthat hozzá), teljes szeparálás mindenféle külső eléréstől, bemenetek le vannak tiltva, szóval lényegében nem lehet sehogy elérni sem a hálózat tagjait, sem pedig a szervereket.

    Namármost, ha az iráni atomprogram hálózatát sikeresen támadták, akkor ott bizony komoly hibának kellett lennie, hiszen ha mindezen biztonsági intézkedéseket foganatosítják, akkor egyszerűen egy fal áll az elé, aki be akar jutni a hálózatba. Ergo az iráni programban valahol kellett, hogy legyen egy hatalmas rés, máskülönben külső támadás nem érhette volna.