Olyan játékokról vélemények amikkel most játszottunk.
  • Calver
    #93
    up, mert ez biza egy jó topic

    Far Cry 3 - 7.5/10
    a felfedezgetés és a harcrendszer/fejlődés nagyon rendben van, fegyverek szintúgy (bár annyira kiegyensúlyozott mint egy nyeletlen balta), a sziget szép de üres, Jészon a lehető legantipatikusabb köcsög videojátékok történetében akit valaha láttam, visszasírja tőle a kétlábú a mélykussban lévő főhősöket. ó, és a történet egy szörnyűséges nagy rakás fos, szinte minden mellékszereplővel együtt - akik meg szórakoztatóak, azokat a kis buzeráns főhősünk szép sorban kinyírja... ettől függetlenül remek szórakozás elején említett okokból, de azért elég sok lóláb kilóg elég sok helyen.

    FTL - 9.5/10
    űrszimulátor, nem a "tyú-tyú-tyú" kategóriából, hanem inkább az "óbazdmegóbazdmegóbazdmeg szétlőtték az létfenntartó rendszereket, minden ég, mindjárt megfulladunk mindannyian!" utat követi, elképesztően addiktív, ki-be-baszottul kurvajó. eléggé alapszintű grafika, de tökéletesen megfelel, jópofa zene, felfedezés öröme a köbön, és rengeteg variáció játékstílusra.
    egyetlen bajom a hosszával, és az elképesztő véletlenszerűségével van. (kellett volna opció ami lazán megduplázza a játékidőt és kevésbé kell tőle a kétlábúnak a random number god kegyeire támaszkodnia)

    Baldur's Gate Enhanced Edition - 7/10 mint újrakiadás, 9.5/10 mint játék
    az alap BG1 egyik favorit crpg-m, zseniális karakterekkel, vérpisálósan nehéz harccal, alacsony szinten mókázással, ahol a limitált eszköztár miatt minden apróság baromi sokat számít. ez meg is maradt - csak az "enhanced" rész bukott meg, de istenesen. bedobtak pár új karaktert, akik többé-kevésbé jók, bár jóval "mélyebbek" mint a meglévőek, sokkal több szövegük van és saját küldetésük - ez nem feltétlenül baj, de kicsit kilógnak. viszont...
    a UI-n semmit nem változtattak, és biza még mindig förtelmes. megmaradt az esetlen varázslás, a nevetségesen limitált inventory, a retardált és nem állítható csapatkiválasztó gyorsgombok... megközelítőleg minden, ami szar volt eredeti BG1-ben.

    summázva: nem sok extra van benne egy BGT/tutu modhoz képest, de ami van (Neera!) az jó, és biza a BG1 alapból is kurvajó. de mint "továbbfejlesztett újrakiadás"? na, úgy nem sokat ér.

    Omerta - City of Gangsters - 7.5/10
    Tropico 3-4 alkotóinak új elmebaja, 1920-as évek amerikája, szesztilalom, gengszterkedés. jópofa alapfelállás, kellően addiktív, nagyjából szórakoztató harcrendszer itt-ott elszúrt fegyverekkel, és vicces szépen lassan átvenni az uralmat a város felett... DE! tele van a lelkem iszonyatosan amatőr hibákkal: az UI egy fos, ha meg akarsz valamilyen épületet találni a városban, végig kell keresned az egész helyet, a látótér limitált, egymásra durrogtatásnál nem lehet állítani a karakterek sorrendjét (à la ToEE), az egész rövid, nevetségesen könnyű nagyrészt (végső harc meg olyan, mintha fejjel rohannál egy kőfalba), és... üres. annyi mindent ki lehetett volna ebből a témából hozni, h az ijesztő.

    felsorolt negatívumok ellenére viszont bőségesen megér egy nekiugrást, veszettül szórakoztató kis játék, csak... lehetne jobb. sokkal, sokkal jobb.