Google drive , biztonságos adattárolás?
  • jackoneill90
    #1
    szerintetek érdemes használni? elsőre a progi telepítése után újraindult az explorer.exe.
    Családi albumokat egyenlőre nem töltök fel.
    Nem látok biztonsági beállításokat sem, így nem vagyok benne biztos ,hogy mások nem látják a feltöltéseket.


    https://drive.google.com

    Mire jó a Google Drive?

    Dokumentum, táblázat és prezentició szerkesztésre... akár másokkal közösen is. A Google Dokumentumokat beépítettük a Google Drive-ba. Így dokumentumok megoszthatóak, egy időben, akár több helyről is párhuzamosan lehet rajtuk dolgozni barátokkal, munkatársakkal. Minden típusú fájlhoz - így például pdf-hez, képhez, videóhoz is - megjegyzéseket lehet fűzni, mások megjegyzéseire lehet reagálni.


    Mindenféle dolog tárolására. Ráadásul mindenhez bárhonnan biztonságosan hozzá lehet férni. Minden dolog egyszerűen ott van, a fájlokat pedig bárhonnan meg lehet nyitni. Otthoni gépről, munkahelyről, ügyintézés közben, bármilyen eszközről is próbálja, eléri őket. A Drive-ot telepítheti Mac-re vagy PC-re, Android telefonjára vagy tabletjére pedig letöltheti a Drive app-et. Mérnökeink dolgoznak az iOS eszközökre fejlesztett Drive app-on is. Vak és gyengén látó felhasználóinknak fontos, hogy a Drive képernyőolvasó programmal is használható minden készüléken.


    Keresni és megtalálni. A Drive-on lehet keresni kulcsszavakkal, válogatni fájltípus és sok más alapján is. A karakterfelsimerő technológiának köszönhetően a Drive képes felismerni a szkennelt dokumentumokban lévő szöveget is. Így például, ha feltölt egy beszkennelt újságcikket, akkor azt a Drive “elolvassa” és a így egy cikket az abban szereplő szavak alapján is meg lehet találni. Sőt, a Drive-ban működik a képfelismerés is. Így ha például valaki a Grand Canyonról készített fotóit fogja, és áthúzza a Drive-ba, ha a Drive-ban a “Grand Canyon”-ra keres, ezek a képek felbukkannak a találatok között. Ez a technológia még gyerekcipőben jár, a jövőben sokat fog még fejlődni.




    A Drive indulásakor 5 GB ingyenes tárhelyet biztosítunk.