• AxxE
    #13
    Szerintem pedig még ennél is sötétebb..
    Konkrét példát írok, olyat amit én magam láttam az elmúlt 6 évben.
    Van egy kislány, már az oviban kitűnik a fejlett kommunikációs, és probléma megoldó képességével, értelmes, kedves, szófogadó. Persze rossz is a maga módján, és mindig feszegeti a határait a szüleivel szemben, de ennek így is kell lennie.
    Nem számítógépezik, alig néz tv-t, kedvenc játéka az építő kocka (rendesen fából persze), de nem ám olyan 100-200 db-os cucc, hanem olyan amivel a nagyszoba felét beépíti, de olyan mértani pontossággal, hogy még a színek is szimmetrikusak egy épületen belül(teszi ezt 4 évesen)!
    Minden baj az iskolával kezdődik.. Nem azért mert rossz a suli, nagyon is jó, szabályosan felvételizni kell, és elég kevés gyereket vesznek be. A baj a több korosztály azonos térben, régebben is volt ebből súrlódás, de az smán belefért a szocializálódásba. A kislány most 5. osztályos, amint belép az ajtón már nyomja be a sz.gépet, és ha nem teszi az anyja elé a kaját, akkor nem is eszik. Folyamatosan jelen kell lennie a FB-on, meg MSN, meg nem tudom mi mindenen. Igen, mert ha nincs ott, vagy más nincs, és nem válaszol a csetben feltett kérdésre, vagy nem olvassa a legfrissebb egosztásokat, akkor a való életben az iskolában komoly hátrányok érik. Hiszen ha lemennek játszani (ritka eset), a találkozót is ott beszélik meg, ha nem lenne fent, nem hívnák.. A gyerek pedig be akar illeszkedni, meg akar felelni az elvárásoknak, hiszen úgy tudja (gyerekként nagyon helyesen), hogy a "jó gyerek" teljesíti az elvárásokat amiket a felnőtt (vagy gyerek) közösség támaszt vele szemben. Az elvárások pedig a következők:
    Légy online, mindig mindenhonnan.
    Légy trendi, kövesd a lagújabb baromságokat.
    Szeresd az aktuális sztár bandát (legjobb ha valamelyik tagjába szerelmes vagy)
    Tudd ki mikor miért esett ki a sztárcsináló, és/vagy "valóság" show-ból.
    Légy laza, szófogadatlan, mert a többi lúzerség.
    Persze, most még csak 11 éves, és erősen motiválható, és még mindig jó gyerek a szó klasszikus értelmében, de már harcot kell vívni vele sok esetben, és a sz.gép kikapcsolása, csak büntető céllal lehetséges.
    Szóval a 2-3 érdekes gyerek is kénytelen beállni a birkák közé a sorba, mert egyébként rohadt magányos, és frusztrált gyerekkor(?) vár rá. A legjobb barátok hétpecsétes, csak egymás között emlegetett titkai közé tartozik, ha szeretnek egy verset, ne adj' isten kiolvasnak egy könyvet.. Alig van ilyen..