• Tetsuo
    #11
    Ez a tarsadalom hanyatlasanak egyik jele. Ma mar nincs normalis jovokep, nincsen moral, tisztelet. Tisztelete a munkanak, az idos kornak, a bolcsessegnek, a becsuletnek, az egyeni fejlodesnek, csak a hatalomnak van egy alszent, ketszinu tisztelete de az is csak a Mammon, a penz imadatabol ered.
    A mediaban terjed a ferto, a nihilizmus, elj a manak, a mindenki egyenlo, minden mindegy filozofia. Az aberralt allatok, a soha nem dolgozo drogos kocsogok egyenloek lettek a dolgos, egyszeru becsuletes emberrel, azzal aki a becsuletevel ma mar semmire sem megy. A filmek, a videoklipek ontjak magukbol az eroszakot es gyakran pozitivnak allitjak be a bunozo es/vagy semmittevo eletmodot.
    Azelott sem volt gyilok es korrupciomentes a vilag, de volt egy hit abban, hogy becsuletesen el lehet erni valamit az eletben. Ma mar ilyen nincs.
    Az oktatas, a marketingstrategiak, a media, bizonyos politikai oldalak meg tesznek ra egy-nehany lapattal, profin sulykolva a demagog, termeszetidegen, elerhetetlen eletstilust, amely torz, identitaszavaros, gyokertelen polgarokat nevel. Fogyasztasra. Mert csak az a lenyeg. A tobb profit, a nagyobb nezettseg, tobb szavazat az adott idoben.
    Senkinek nem erdeke, hogy lelkileg es tudatilag egeszseges emberek legyenek felnevelve.
    Az ujabb generaciok pedig lelkileg meg betegebbek lesznek, mert akik mar oket nevelik sem tudjak, mi a normalis.

    Eme beteges tarsadalom mar minden erteket es definiciot szubjektivizalt. Mint pl. jo, normalis, szep stb. Pedig annakelott, ezek egyertelmuek voltak es a tobbseg szamara egyazon kategoriakat jeloltek.

    Persze. Nincs munka, de az is csak egy tunete (ebben a formaban) a hanyatlasnak.
    A tortenelem folyaman voltak idok, amikor sokkal nagyobb szegenyseg volt, mint most; Az emberek megsem maradtak gyerekesek, hanem epp ellenkezoleg, koran felnotte valtak.

    Bizonyos velekedesek szerint a Romai Birodalom vesztet egy mergezo szepitoszer okozta. A gazdagabb patricius holgyek miniumot hasznaltak az ajkaik festesere, amitol szepek lettek ugyan, de a gyermekszuletesek szama drasztikusan csokkent az elokelo csaladokban. Ha gyerek szuletett, az pedig jo esellyel retardalt lett.
    Jelen tarsadalmunknak nem kell ilyen mereg, nekunk itt vannak a sorozatok...