Mindent a gombákról, kaják stb.
  • Looooser
    #14
    legtöbb esetben a kinézet meghatározza hogy hova sorolható be, de ezt azért nem kell 100%nak venni vannak becsapósok de nagy átlagban:

    hosszú szár kis fej - mérgező vagy acidikus hatású, esetenként drog
    arányos kalap és test - legtöbb esetben ehető
    torz, groteszk vagy túlméretes arányok - legtöbb esetben mérgező

    ----

    gomba termesztés:

    a gombák úgy mond igénytelen élőlények, a legtöbb bárhol megterem, míg bizonyos fajtáknak különleges igényeik vannak
    ehető gomba termesztésnél fontos hogy ne legyen szennyezett a telep, vagy a föld, fontos hogy a humusz tartalma a földnek magas legyen. minden gomba igényli a nedvességet, párát és a melegebb levegőt. vigyázni kell, hogy ehető gomba ne érintkezzen mérgező gombákkal.

    fontos hogy tudd gombászást csak hosszas tanulás és odafigyelés árán lehet elsajátítani, egy kisebb figyelmetlenség is lehet veszélyes, sőt halálos.
    csak hogy szemléltessem:
    van olyan gombafajta amelyet ha megfőzöl és elfogyasztasz nem lesz semmi bajod, kivéve, ha az étel mellé alkoholt fogyasztasz (már egy korty is lehet halálos)

    javaslom olvass szakirodalmat, jelentkezz gombás klubokba, oktatásra.