• kvp
    #10
    "No meg a Faxot nem olyan könnyű "lehalgatni" mint a maileket. Azokat küldés után ezernyi program fésüli át "terrorista" gyanus elem után. És ha némi ipari titok, belső céges infó, egyéb értékpiaci nyalánkság is az amcsik kezébe kerül, az csak dupla haszon. A faxal nehezebb mindezt megcsinálni. Van ám ezeknek esze. :)"

    Nagyon. Magyarorszagon meg nem volt internet lehallgatas se, de a faxokat mar akkor is kapasbol file-ba mentettek. A fax egy nagyon primitiv betarcsazos modemes kapcsolat, ahol a ket gep szepen atcsipogja egymasnak a kepet. Teszik mindezt barmifele titkositas es egyeb nelkul. Ha elegge (borzasztoan) lelassitjuk a felvetel lejatszasat, akkor egy fax akar kezzel is atirhato egy jo nagy kockaspapirra...

    Most a google search alapbol ssl-es kapcsolatarol inkabb nem mondok semmit, de a titkositott kapcsolatok nagyon szivatjak a magyar allamot. (mindig a szerver tulajatol kell elkerni a feloldo kulcsot, a google meg nem mindig adja oda mindenkinek, pl. kinaval sincs joban)

    Japanrol:
    Mindenki azt hiszi, hogy modern. Ehhez kepest meg hasznalnak haboru elotti motorvonatokat, tobb szaz eves fahazakat es jellemzoen a varosi emeletes hazakban is tuzeloolajos kalyhakkal oldjak meg futest. Persze ezek mellett ott van a turistak altal latott modern vilag a proxy kartyas tomegkozlekedesi jegyekkel es a csillogo modern epuletekkel. Az atlag turista nem is igen latja azt, hogy japanban gyakorlatilag a 70-es evek ota megallt a fejlodes es azota az iparuk zsugorodik, a lako es iparnegyedeik pedig rohadnak. Jelentos fejlesztesek szinte csak a turisztikai iparban voltak, minden mas iparag mar ott is kulfoldre telepszik, mig a falusi japan kezd elneptelenedni. A hagyomanyokrol pedig csak annyit, hogy a japanok nehezen vehetok ra egy regi szokasuk feladasara, bar uj dolgokat konnyen atvesznek, csak melle meghagyjak a regit. Ez utobbinak fo oka az egyre nagyobb aranyu idoskoru lakossag, akiket mar nehez ravenni egy uj technologiara valo atallasra.