• wraithLord
    #26
    Ez nem a keményítő, hanem a búzafeldolgozás, és a tésztakészítés hibája. A feldolgozási folyamatok során úgy összetörik a keményítőmátrix, hogy nem sokban különbözik már egy adag egyszerű cukortól. Amiben nyilván jóval több cukor van, mint a gyümölcsökben, mert a búza táplálószövetének funkciója a tápanyagraktározás (ezért is komplex szénhidrát formájában raktároz, mert úgy több fér el benne), a gyümölcs funkciója viszont csak annyi, hogy finom édes legyen, hogy az állatok széthordják a benne lévő magot. Így nincs is a gyümölcsökben annyi cukor.

    Ezért mondtam, hogy lehetőleg olyan keményítőforrást együnk, amiben a keményítő nagyjából egyben van. Szimplán "józan paraszti ész" kell csak hozzá.
    Jó keményítőforrás pl. a nem sz*rrá főzött és tört krumpli, vagy pl. a rizs, főleg a barnarizs.

    Egyébként a tésztával sincs gond, ha sok energiára/építőanyagra van szükségünk, pl. egy kiadós edzés után. Minden csak szükséglet kérdése. Ahhoz is csak "józan paraszti ész" kell, hogy kitaláld, mit mikor érdemes enni.