• Bannedusermail
    #23
    "Ez egy olcsó trükk a multiktól: Bármit el lehet adni ami édes vagy sós..."

    Ez nem egy olcsó trükk, hanem piaci kényszer.
    Az olcsó trükk a bátriumcsökkentett só, a bio, a franc se tudja m,it takaró fantázisnevek, mint böfögisz-effenzisz, stb.

    Egyébként mit jelent a nátriumcsökkentett só? NaCl és KCl 27:1-hez aránya a só a tengerekben, a kősóban. Ebben a közegben alakult ki az élővilágunk, így ezt is kell fogyasztanunk. Na most attól, hogy egy természettudományosan alulművelt hülyegyerek, aki egy tévévetélkedőben nem tudta megmondani, hogy egy kétszer nagyobb átmérőjú gömbnek/kockának hányszor nagyobb a térfogata, mint a fele akkorának, azt állítja, hogy a nátriumcsökkentettet kell fogyasztani, amit nevezhetnénk inkább káliumkloriddal dúsítottabbnak, még nem kellene neki hinni.

    Ez az igazi olcsó trükk. Elhitetni azokkal, akik nem tudják mi a só, hogy az egyszerű só van manipulálva, hiszen tele van nátriummal, amiről nem tudja, hogy mi, de rém veszélyesnek hangzik. Ráadásul ha egy biokémikust megkérdeznél, kifejezetten nem ajánlaná a norbiféle káliumkloriddal feldúsított változatot.