• asgh
    #62
    "komolyabb alkalmazásokkal már gond van akár csak a linux esetén. (pl. SolidWorks2012, 3DMaya, 3DStudioMAX2011/12 MolFlow, stb...)"

    Szerintem szólj a Pixarnak, a Weta Digitalnak meg az ILM-nek, hogy a Maya-val gondok vannak, mert a szerencsétlen noobok ezrével használják linux alatt.

    "Tehát összegezve: egy piaci verseny keretén belűl az MS olyat tudott mutatni amit senki nem (még az Apple sem hibáa ővé volt az első komolyabb ablakos rendszer). Ezért kerűlt oda az MS ahhol most van."

    Az MS bőven a konkurencia után kullogva mutatta be a windowst. Az MS az IBM hülyeségének köszönhette a sikerét, nem pedig a windows minőségének. Az IBM nem értette meg, hogy az IBM PC valójában Intel-Microsoft PC (amit nem az MS, hanem az IBM hozott össze), ami a klónok elterjedésével új fejlesztési paradigmát indított el az iparágban. Kialakult egy szoftver-hardver ökoszisztéma, ami felett az IBM elvesztette az ellenőrzést és mire észbe kaptak, az MS már exkluziv szerződéseket tudott ráerőltetni a PC gyártókra. Innentől pedig bezárult a kör: a piaci erőfölénnyel az MS megoldásokat minőségi verseny nélkül lehetett bevezetni, amik tovább növelték az MS piaci erőfölényét és így tovább. Ehhez a minőségnek semmi köze.
    Ezért mondtam, hogy az MS azokon a területeken, ahol nincs zsaroló pozícióban, az esetek nagy részében pofára esik (a kis részt hívják XBoxnak), mert egyszerűen nem szokták meg, hogyan kell minőségi termékekkel versenyezni.
    Az okostelefon piac pedig bizony elhúzott az MS mellett és most megy a görcsölés, hogy utolérjék. Ehhez viszont eredeti, vonzó termékeket kellene felmutatni. Na ez az, ami ilyen vezetéssel igen nehéz lesz: http://www.youtube.com/watch?v=eywi0h_Y5_U