• MacropusRufus
    #58
    "Tudod miért vesznek sokan Apple terméket? Mert messze a leghasználhatóbb, legegyszerűbben kezelhetőbb, legtöbb programmal megtámogatottabb, veszettül dekoratív kütyüket gyárt. Persze van aki a hype miatt veszi, de gondolom ő is meg van vele elégedve."
    amiért veszik az a neve. És nem a minősége. Az ára túl van értékelve, ui. a benne lévő vas ára nem ér többet a felénél. (nézz utánna a neten)
    Az Apple egy jól eladható név lett és ha szart gyártana Apple logóval azt is el lehetne adni. Megbízhatónak sem nagyon mondanám ui. akkor a komoly megbízható rendszereket igénylő munkaállomások Apple OS-t futatnának és nem Unix/Linux rendszereket. (még az MS termékeiből is több fut szervereken mint Apple termékekből... azért ez elárúl valamit a megbízhatóságról és stabilitásról)
    Az Apple egy jó név. A hardware jó minőségő, de nem éri meg az árát. A rendszerhez az alkalmazások túlnyomó többsége az Apple boltból letőlthető, de komolyabb alkalmazásokkal már gond van akár csak a linux esetén. (pl. SolidWorks2012, 3DMaya, 3DStudioMAX2011/12 MolFlow, stb...)

    Ha pl. Torval bácsi azt mondaná, hogy a linuxot saját distro név alat (Pl. TorvalLinux :)) ) kiadná + ő gyártaná hozzá a hardware-t is, akkor a linux egy igazán frankó stabil, és jól működő rendszer lenne (ja: és csicsában odabaszna az Apple rendszerének :p )De ez még nem jelenti azt, hogy jól is használható, hiszen rengeteg alkamazás nincs hozzá, vagy csak kezdetlegesek. Hiszen a piacvezető a Windows, erre fejleszt mindenki. Az Apple és a Linux is csak egy subkúltúra. Csak míg az Apple egy jól hangzó márkanév ami mögé egy birodalmaz húztak fel, ami birodalom arra épéít, hogy aki valaki az Apple cuccot használ, addíg a linuxot nem ilyen inditatás vezérli, ennek ellenére a közeledben 100%-k, hogy hamarább lesz linux cucc mint Apple... v. Windows :)