• sanyicks
    #11
    Én tudásért akartam járni, ezért is iratkoztam be csak egy félévre, mert sok értelmetlen szart bemagolhattam volna, de minek? Úgyhogy inkább munkát kerestem.
    "de ha tanultál volna (mondjuk 5-ösre), akkor a papír mellett tudást is összeszedhettél volna."
    Jaj de naív vagy...
    Hát össze lehet szedni valami tudást, csak az semmire sem jó, semmire sem használható, sehol :) Akkor meg minek? Használható tudást a max a szakok 2%-án lehet szerezni (orvosi szakok), a többinél csak ilyen "mivel húzzuk el az oktatást 3-4 évig hogy beszedhessük a jó kis fejpénzt pár félévig" tantárgyak vannak.

    "Egy elmélet szerint nem az a lényeg, hogy mit tanulsz az egyetemen, hanem az, hogy a munkáltató látja, hogy képes vagy megtanulni a legvadabb dolgokat is, így ha hozzá kerülsz akkor pillanatok alatt megtudod tanulni az ő saját belső rendszereit, logikáját."

    Igen hallottam ezt az elméletet, mindig nagyokat röhögök rajta, és azokon akik ezt benyelik.
    A valóság pedig az, hogy mivel nem tudnak értelmes, naprakész, hasznos tantárgyakat tanítani (mert ahogy a szólás mondja "aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja"), kitalálnak ilyen elméleteket arra válaszul hogy "ez most minek? az életbe semmire sem lehet használni".
    Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok oktató még a tölteléktantárgyat is hibásan adja le. Programozás elméleten nem egyszer röhögtünk fel a haverral(mivel már volt gyakorlati programozás tapasztalatunk) amikor a professzor úr olyan egetrengető baromságot mondott, hogy lefordultunk a székről. (nem egyszeri eset, ugyan is ez egy nagyon jónak mondott főiskolán történt, és mindenhonnan hasonlókat hallok).

    És az a baj, hogy felsőoktatási intézményeknek nincs is motivációjuk használható tudás leadására, mert nem nem a használhatóság alapján kapják a pénzt, hanem félévenként, tanulónként. Így az az érdekük hogy minél többen sok félévet ott tölsenek, mert akkor jön a jó kis fejpénz, a rektorbácsik meg mutyizhatják el, miközben amúgy is kapják a 2 millás fizetést a "nehéz" munkáért :)