• lordsithlord
    "A tőled idézett mondatok meg nem tőled származnak, vagy ha tőled, akkor is csak engem idéztél, vagyis végső soron egészen eddig magammal próbáltam meg értelmesen vitázni. "

Ööö... Nem tőlem származó idézet, amit te idéztél úgy, hogy az én reagálásomra válaszoltál és én tőled idéztem... Ez így baromi kúsza :D

"Tudod mit, mindenben igazad van! Minden kínai tabletgyártó hülye, hiszen úgyis csak dzsunkaminőségre futja tőlük, és selejtre termelik a tré gépeiket. Nincs kínai dual CPU dual GPU tablet 40 ezerért, nem is létezik, ne olvassak több sci-fit. "

Legalább beismered, hogy a Dual Core CPU-s és Dual Core GPU-s gép 40ezerért hazai kereskedőtől scifibe illik :D Valóban van olyan, amiben mindkét elem megtalálható, ilyen például a Ainol Elf II is, amit te említettél. Csakhogy egy igen fontos szempont is szerepelt az ár mellett: ITTHON beszerezhető legyen. Ha egy kereskedő behozatja ezt a készüléket, mire minden költségét rászámolja (vám, szállítás, áfa, saját haszon), addigra ez a készülék már olyan 70 környékén jön ki a vevőnek. Nem véletlen az sem, hogy nem nagyon kereskednek olyan termékekkel magyar kereskedők, amik csak a gyártótól beszerezhetőek és nincs sehol se szakszervíz, se képviselet, mivel a magyar törvények szerint kötelesek 1 év garit adni hozzájuk, ami ha csak a gyártónál érvényesíthető, akkor baromi macerás és költséges. Egyszerűen nem éri meg. Szóval ha valaki magánemberként nagyon vállalkozó szellemű, akkor a gyártótól beszerezheti ezt a gépet durván 40ezer környékén, de akkor ez a szerencsejáték kategóriába illik, mivel a készülék lehet hibás, sérülhet szállítás közben, stb. Ha valaki közvetlenül a gyártótól rendel, az a saját felelőssége. Ezért is nem egy működőképes üzleti modell.

Megjegyzem, itt megint egy olyan állítás szerepel, amit én nem tettem meg. Nem azt állítottam, hogy minden kínai gyártó hülye, sőt, nem is feltétlenül azt, hogy xar a minőségük. Csupán megemlítettem, hogy ezek javarészt noname termékek, nulla terméktámogatással nálunk. Ez pedig igaz is. Lehet, hogy nem rossz maga a minőségük, de ha neadjisten elromlik, nincs szerviztámogatásuk, lehet keresni a gyártót és megpróbálni vele egyezkedni. Ehhez minden vállalkozó szellemű, kidobni való pénzzel rendelkezőnek sok sikert kívánok. Általában az ilyen egyezkedéseknek az a vége, hogy ha a kedves vevő a saját költségén visszajuttatja a gyártóhoz a hibás készüléket, akkor a gyártó küld neki egy újat vagy megjavíttatja. Ez egy 150 dolláros készüléknél nem reális.