Ismét egy oléyan dolog, amit én nem is állítottam. Te írtad, hogy A9-es Dual magos procival + MALI 400 többmagos GPU-val szerelt gép kijön már 40ezerből. Bedobtad az AMLogic nevét, gondolom mint olyan gyártóét, akinél ez igaz is. Erre írtam, hogy bukta, az egyetlen típusuk tabletből, ami kint is van a lapjukon, az ugyan valóban A9-es CPU-val szerelt, de az Single Core-os verzió, bár valóban, a MALI-400-as GPU a gépben Dual Core-os.
Ramos W17pro : valóban, Cortex A9 Dual Core proci, de csak MALI-400 Single Core-os GPU
Az Ainol Elf II valóban teljesíti mindkét kritériumot, nem tagadom, Cortex A9-es Dual Core-os CPU-val és MALI-400 Dual Core-os GPU-val szerelt. Ezt elismerem, hogy teljesíti. Ugyanakkor továbbra is áll, hogy alapvető kívánalmakat nem teljesít: nincs megfelelő támogatása (honlapját pl. lényegében csak rendelni lehet, a letöltési résznél van 2 link, ami kínai oldalakra lök és annyi), ha probléma van, hát rohangálhat a kedves vevő, mert Magyarországon még márkaképviselet sincs, sőt, hivatalos forgalmazó se, csak olyanok legfeljebb, akik ostoba módon kintről berendelik. Megjegyzem, kiszámoltam, szállítással, vámmal, kiskereskedelmi árréssel az életben nem jön ki 40ezerből, már csak azért se, mert ha csak a vámig számolom a dolgot, akkor is már majdnem 48ezer forintnál tart a kereskedő, és akkor még neki nincs is a dolgon haszna... Magánemberként valóban ki lehet hozni 40ezerből, de ott meg életbe lép az, amit a gariról meg az esetleges ügyintézésről mondtam.
Azért elég érdekesnek találom, hogy te kereskedsz állítólag ezekkel a kínai olcsó cuccokkal, mégis ennyire irreálisan látod a dolgokat.
"Minden programnál eldönthető, hogy hova települjön:
Hát nem így van, a cyanogenmod ezért lett népszerű, többek között, mert kiválaszthatóvá vált az alapértelmezett telepítési hely, de csak akkor, ha volt az SD-kártyádon ext partíció akkor, amikor még ezt az Android hivatalosan nem támogatta."
"Itt egy fejlesztői infó arról, hogy mit lehet és mit nem lehet külső helyre telepíteni:
http://developer.android.com/guide/appendix/install-location.html#Compatiblity"
Bizisten, ez már fájt... Megnéztem a listát és mit ad isten, hát nem a rendszerbe beépülő, ergó rendszereszköznek nevezhető elemeket tartalmaz... Azt hittem, az azért elég egyértelmű, hogy a rendszerelemek csakis és kizárólag a rendszert tartalmazó partícióra telepíthetőek, de látom, egyeseknek mégsem volt az. Megjegyzem, visszaolvastam, hátha rájövök, honnan jött ez a "Minden programnál eldönthető, hogy hova települjön:" rész, amit ugyan nem idéző jeleztél, de feltételezve, hogy egyből cáfoltad is, gondolom idézet akart lenni, de persze már megint nem találtam sehol ilyen állítást...
Megjegyezném, hogy ha ezzel foglalkozol, akkor tudnod kellene, hogy nem csak a rendszer partíció és a bővítő kártya létezik, az újabb modelleknél már külön van rendszerpartíció (Installed RAM), van egy külön partíció, ami a programok és az adatok tárolására szolgál (Internal Memory), és van a bővítési lehetőség, azaz a memóriakártya. Ez nem is annyira új dolog, emlékeim szerint legalább 1-1,5 éve szinte csak olyan tablet volt a kezemben, aminél ez a memóriakiosztás. Valóban, a #31-es hozzászólásomban elírtam, az Installed RAM nem a telepített programokat tárolja, hanem lényegében az a rendszerpartíció. A jelek szerint egy kifejezést félrefordítottam, ez bárkivel megeshet, mea culpa ezért.
"Pl ha már telepítettél Gameloft-os játékot, az sem kérdez semmit, csak azt, hogy letöltheti-e a szükséges játékfájlokat. Ha le van éppen választva a belső SD, akkor még csak nem is tudja a rendszerpartícióra telepíteni magát, hibával leáll..."
Android 2.2-es verzió óta tudomásom szerint mindegyik app felméri, hogy a rendelkezésre álló tárhelyre felfér-e. Ezen felül ha jól tudom, az Android 4-esbe már azt is beleépítették, hogy a teljes program ne tudjon a rendszerpartícióra települni, szóval ha az SD esetleg le van választva, nem is fog települni. Szóval ez nem a Gameloft-os játékok érdeme, hogy nem engedik magukat a rendszerpartícióra telepíteni, hanem az oprendszeré. Ez amolyan felhasználó-biztos megoldás.
"Nincs rosszabb, mint amikor valaki hülyeségeket állít, és még csak meggyőzni sem hagyja magát."
Nos, erre csak egy dolgot mondhatok: nincs rosszabb, mintha valaki hozzáértőnek próbálja beállítani magát, ráadásul olyan állításokat cáfol, amik említésre se kerültek és így próbálja a vitapartnert hülyének beállítani... Ismét csak azt mondhatom, hogy ha már valamilyen állítást cáfolsz, legalább olvasd el, hogy tényleg úgy lett-e leírva, ahogy te azt cáfolod...
Ha pedig tényleg kereskedéssel foglalkozol, javaslom, nézz utána, mire is van szüksége a vevőknek. Az ár nem minden, egy eszközt minősít az is, milyen támogatása van mind szoftveresen, mind pedig hardveresen (vagy ha úgy jobban tetszik, akkor úgy is írhatom, hogy lényeges a szerviz szolgáltatás és a termék szoftveres támogatása is).