• lordsithlord
    Én ugyan nem kereskedek kínai tabletekkel, de rendszerinformatikusként van szerencsém néha tesztelni egy társasággal különböző eszközöket. Tableteket már többször is teszteltünk, Apple-től kezdve Alchor-on át Prestigio-ig és Samsung-ig elég sok típus került így a kezeink közé.

A tapasztalatok elég vegyesek, csak pár általánosság van (ilyen pl. hogy az ARM proci néha nem is olyan akarékos, mint papíron lennie kellene, ahogy az is, hogy az Apple tagadhatatlanul vezető helyet élvez energiagazdálkodás terén).

A gépeket többféle teszteknek vetjük alá, természetesen mivel nem egy labor vagyunk, mi a mindennapi használatnál előforduló helyzetekre teszteljük a készülékeket (úgy mint üzemidő, WiFi használhatóság, sebesség, stb.)
    Emellett elég nagy súlyt helyezünk arra is, hogy adott típusnak milyen a szervízellátása itthon.

Ami szomorú tapasztalat: az olcsóbb gépeknél igen gyakran csak külföldön van szerviz, ez meghosszabbíthatja a javítást. Másik probléma, hogy igen gyakran itthon még ügyfélszolgálat sincs, akiknél érdeklődni lehetne, szóval a felmerülő technikai problémákat igen gyakran amolyan próba-szerencse módon lehet megoldani. Elég gyakori az is, hogy a szerviz csak úgy oldható meg, hogy a vevőnek saját költségén kell a készüléket a kereskedőhöz visszajuttatnia (ez mondjuk igazán a webboltoknál érdekes, ahol a futárt a vevőnek kell lerendelnie és fizetnie).

Szóval továbbra is azt kell, hogy mondjam, hogy az olcsó kínai vacakok nem feltétlenül ténylegesen az olcsóbbak, legfeljebb a vételáruk kevesebb.

Csatlakozom narumonhoz, szerencséd volt, hogy még nem akadtál hibás készülékbe. Én üzemeltetőként már belefutottam hibás szériába, mit ne mondjak, nem volt egy leányálom.

"És az AMLogic amerikai cég, csak úgy elárulom..."

No, ez most nem vili, hogy hogyan is került ide ez az AMLogic dolog... Mert ha a dual magos A9-re írtad, akkor bukta, a saját honlapjuk szerint is csak egy hagyományos 1GHz-es A9-es proci van benne. Valóban, a MALI-400 az duálos, de ugye te azt állítottad, hogy A9 Dual ÉS MALI-400 többmagos együtt kapható egy gépben olcsón...

Kapásból mondanám, hogy a 40ezres A9-es még csak Single Core... De kíváncsian várom, melyik, Magyarországon támogatással rendelkező típus az, amiben van A9 Dual ÉS MALI-400 Dual, és mindez kijön 40ezerből...

"És ugyanúgy, ahogy a Windows sem akar törölni, az Android sem fog felszabadítani találomra appok törlésével helyet a háttértáron...."

Ismét egy olyan állítás, amit én nem is mondtam. Ugyanis törlésről szó se volt, pusztán annyit írtam, hogy ha kevesli a szabad memóriát, akkor leállít használaton kívüli appokat. Megjegyzem, ha elolvasd az általad idézett mondatot, ott is az van, hogy BEZÁRJA a nem használt elemeket, nem pedig az, hogy kitörli... Szóval ha már replikázol, sőt, idézed is azt, amire reagálsz, akkor legalább vedd a fáradságot és olvasd már el végig a mondatot, légy oly szíves...

"A játékok vagy naig. programok vehetők példaként, 5-30MB maga az app, és a szükséges resources-t már eleve az SD-re tölti le első induláskor."

Ez így ebben a formában nem valós. A helyzet az, hogy be lehet állítani, hogy hova kéred a töltést és a telepítést. A probléma nem is ezzel van, hanem azzal, hogy az Android nem direkt tárhelykezeléses, azaz míg a teljes file le nem jött, addig cache folyamatban van a rendszerpartíción. Ugyanez a helyzet a programok futtatásakor is, bizonyos elemek amolyan cache funkcióban szintén a rendszerpartícióra kerülnek. Szóval ez okozza az általam már leírt jelenséget, hogy a rendszerpartíción kevés a hely frissítés telepítésénél és ezt a használaton kívüli appok lezárásával igyekszik orvosolni.