• sanyicks
    Ajjaj nagyon meg vagy keveredve.
    Az android a ramot ugyanúgy használja mint egy desktop pc.
    Benne van a kernel és az éppen futtatott programok bizonyos részei.

Aztán van egy hattértár(amit ROM-nak szoktak hívni) ami több gigabájt szokott lenni, ezen van a rendszer, és a telepített programok, amiket mint írtam 2.2 óta a kártyára is lehet telepíteni. Ezeket egyébként particionálni szokták, néhány régebbi gépen a telepített programok particióját eléggé kicsire vették (és néhány program csak részben hajlandó az sd kártyára települni), mert maga a rom is kicsi volt (zte blade meg a többi nagyon olcsó csodánál) de egy particionálóval megnövelhető ez a terület.
    Amikor kiírja hogy elfogyott a memória akkor a RAM fogy el, nem a háttértár... és mint mondtam ezt minden OS kiírja ha teleszemeteled a ramot :)

"Na, erre kapásból mondanám, hogy ha programozó vagy, tudhatnád, hogy egy desktop rendszer nem összehasonlítható egy tablettel!"

Igen tudom! A hasonlítás éppen arról szólt, mert egy desktop disztribúció sokkal több erőforrást zabál mint egy tablet vagy mobil os ;)

"Csakhogy egy desktop rendszernek ott van egy külön rendszerpartíció, amin maga a rendszer van! "
    Igen mint minden gépnél ;) így androidon is. Vannak rá jó kis fájlkezelők meg nézheted vele a particiókat, sőt módosítgathatod.
    Ezt a marhaságot nem tudom honnan vetted hogy androidon a RAM-ban van tárolva az egész OS. Mert ha kikapcsolod a RAM nullázódik, mint minden gépnél :D

"Egészen más müködési elv, teljesen más adattárolás és futtatási környezet! A rendszermag ugyan hasonlíthat némileg, de ennyivel ki is merül a hasonlóság! Egy PC-s rendszernek egészen más erőforrások kellenek, mint egy tabletes appnak, a kettő soha nem lesz egymással kompatibilis!"

hát erre csak annyit tudok mondani, hogy BULLSHIT (ezt olvastad valahol vagy így magadtól tévedtél el?). A rendszermag ha linux meg mint írták páran, ugyan az armon, powepc-n, x86-on, x86-64-en, és a többin...

"Nem véletlen, hogy a hordozható eszközökre teljesen különálló oprendszerek jöttek ki eddig." a disztribúció (programkörítés különálló, mert desktopra és érintőképernyőre másfélék illenek), a rendszer maga (kernel) viszont ugyan az.

Éppen a win8-nál más ahol van egy winRT amiben valami win ce leszármazott kernel van(ahogy a wp7-ben is), és van az asztali amiben a win7 kernel tovább fejlesztett változata van (rá is fér).