sanyicks#29
Mitől lenne kicsi az armok teljesítménye?
Tudod az lényeg, a teljesítmény/fogyasztás, amiben magasan verik az armok az intelt. Ha egy intel procit olyan fogyasztásra állítasz be mint egy armot, jóval lassabb lesz...
Az arm azért tart 1 ghz-n (egyébként nem tudom feltűnt-e de az órajel architektúrák között semmit sem jelent, lásd a 3+ ghz p4-eket rommáverő 2- ghz-s athlonok...), mert tabletekbe, mobilokba készül, ahol a kis fogyasztás a lényeg. Egyébként volt már 3 ghz-s arm is, csak nincs igény rá.
Netbook piacon soha nem volt arm(egy kezem sem kell hogy a netbookhype kezdetétől(kb 2008-tól) hány armos netbookot láttam boltokban vagy embereknél :) sőt még kísérleti gépről se nagyon hallottam ), nem hogy nem kiszorították őket, még bele sem kezdtek, mostanában kezdenek arra felé kacsintgatni.
Netbookban meg nem haladtak sehogy kihozták az atomot, gagyi volt de legalább keveset fogyaszott. Azóta kb nem történt semmi, az amd már rég megelőzte. (persze ettől függetlenül az atomot veszik, mert hát "a pentium a számítógép, ha nincs pentium jó az intel is" (nem vicc, a laikusoknál 1 processzor létezik, a pentium, a többi olcsó kínai utánzat ami rossz szerintük)).
Nem tudom hogy várhatsz piacképes árat az inteltől, az intel mindig is arról volt híres hogy DRÁGA és mindig is így volt.