Adam815#6
Ingyenes, más emberek ellen kell versenyezni. Lehet irányítani (kicsit felülnézetes, egér + billentyűzet). Lehet valós, F1-es autókkal versenyezni (most még a 2011-es autók vannak benne, azt hiszem), a menedzser módban pedig egy nagyon gyenge autóval kezdesz, aminek még kb. az F1 kategóriához köze nincs. Innen kell felkerülni az F1 szintjére. Pénzt kell szerezni versenyekből, szponzorok által.
Sajna csak pár órát beta teszteltem egyelőre, sok minden van, amiről nem tudok, és még sok minden belekerül majd, feltételezem. Ahogy a cikk is és én is írtam, a játék ingyenes, de vannak megvásárolható dolgok, anno a Codemasters tagadta, hogy a játék afféle "Pay to win" rendszerű lenne. Remélem, így is lesz.
Még az autó irányításáról: egyszerű, gáz, fék, egérrel pedig kormányozni kell (be lehet állítani a gombokat, mit mivel csináljon). Lehet csak egérrel is irányítani, de inkább arra nem mondok semmit...
És ott van a cikkben is említett féksegéd, DRS és KERS, ami sokkal többet jelent, mint a valós versenyeknél, jól kell a KERS-szel taktikázni.
A versenyek a Beta teszt alatt 3 körösek voltak, kifejezetten izgalmasnak találtam annak ellenére, hogy itt nem szimulátorról van szó. Egy bizonyos Micro Machines nevű játékhoz hasonlítgatják amúgy a verseny részét, ezt a játékot nem ismerem. Teljes, 24 fős rajtrács van. Egyelőre nem lehet saját autóval valódi F1-es kocsik ellen versenyezni. Remélem, lesz majd erre lehetőség.
Az ellenfelekkel lehet lökdösődni, ezt nem mindig találtam jó dolognak. A grafika szép webes játékhoz képest, Unity 3D motort használja, rosszat nem nagyon tudok erről mondani.
Azt nem tudom, hogy kötelező-e irányítani az autót, vagy sem. Pár futamot mentem, nekem tetszett, de persze szimulátor rajongóknak felejtős, a menedzser rész pedig szerintem elég jó. Sajna azóta nem volt időm további tesztelésre.