• Szefmester
    Nos... Csak emberek ellen játszol, gyorsfutamokkal, bármikori indítással. Szóval nem vagy időhöz kötve. Az egész kb a Micro Machines és egy böngészős stratégia (travian) ötvözete. A futamokért kapsz pénzt meg XP-t. A pénzből fejleszted a HQ-t szintenként kapsz egy skillpontot (amit jóformán csak egy két értelmes skillre rakhatsz mert a többség csak a fejlesztési időt csökkenti pár %-al), a fejlesztések pedig szinthez vannak kötve. Azaz 5. szintig csak az első és hátsó szárnyakból, valamint a motorból van fejlesztés. Minden fejlesztéshez kell pénz, meg munkás aki éppen melózik. Ha van 20 munkásod és 2milliód akkor hiába tudnál kicsengetni két fejlesztésre is pénzt, ha mind a kettőhöz 15 ember kellene. Amíg a szakik melóznak addig vársz a másik fejlesztéssel.

A futamokra ugye bármikor mehetsz. Az autód ahogy fejleszted úgy ugrasz kategóriákat. Minden futam 3 körös, és max 24en vagytok a pályán. AZ irányítást nagyon szokni kell... de tényleg nagyon. Nekem nagyon hiányzott hogy billentyűzettel kanyarodjak. De végül is nem olyan vészes ha már megszoktad. A játékosok többsége eléggé dodzsem szerűen játszik -az alsó kategóriákban legalábbis-, aki pedig rendes előzést szeretne produkálni azt pedig a lag szivatja meg. Legalábbis erre tudom csak fogni azt hogy a kanyar előtt akar kanyarodni ami miatt falnak megy.

A kamera fixen dinamikus, szóval az adott pályarészt mindíg úgy fogod látni, viszont egy hosszabb egyenesben is "korrigálni" kell az egyenes irányt a kamera mozgása miatt. Mert ugye az autó az egérkurzor felé kanyarodik.

Eddig az alacsony szintem miatt még bajnokságon nem vettem részt, a quick race pedig random pályás. Eddig 3 pályát kaptam a géptől, meg time trialban láttam még pár másikat. Vannak "küldetések" de ezek is kimerülnek a klasszikus kötelező lépésekben. Lépj szintet, építsd meg a kutató részleget, fejleszd ki ezt vagy azt, ossz el egy skillpontot, menj pár futamot.

A versenyekre random módon indulsz (nekem úgy tűnik) volt hogy utolsóként rajtoltam volt hogy 2. helyről. Minden futamra kapsz egy feladatot a rajongóktól, ami egy adott helyezés minimális elérése, ami ha teljesül akkor kapsz egy kis extra XP-t és pénzt.

Az autók festését korlátozott mértékben lehet változtatni, van egy adag minta, meg egy adag 3 színből álló színkeverék, és ezt a 3 színt tudod variálni az adott mintán. Ugyanez van a pilóta sisakján is. Lehet matricákat felrakni a kocsikra, de én nem nagyon láttam értelmes matricát. Lényegében csak az achievmentek ikonjai közül válogathatsz. A festések és minták között bármikor váltogathatsz, de vannak játékbeli pénzért (drágán) megvehető színkombók és minták, valamint vannak codemasters pontokból megvehetőek.

Kb ennyi a játék. SZóval aki managerre vágyik annak még most is ott a fix idejű GPro, aki csak néha autókázna pár percet pilóta, és csapat management "nélkül" annak jó választás ez is.