• 12346
    #43
    Vagy jó lenne az arányosítás, vagy nem. Emlékeim szerint ilyen arányok mellett sem lettek jobbak. A szemléletváltásnak megint csak nem egyoldalúnak kéne lenni. Azon kívül, hogy megpróbálják annyira egyformán kezelni őket, amennyire csak hajlandóak együttműködni, nem tudom mit kéne még tenni. De te sem tudod, ismételgeted az integrálás szót, ami jelen formájában tökéletesen üres frázisnak hat.
    Nekik kéne a legtöbbet tenni azért, hogy elfogadják őket. Az előítélet meg egy tanulási folyamat eredménye, ami a tapasztalatokon alapul. Az említett suliba is jár olyan srác, akinek a színén kívül semmi köze nincs a digókhoz. Nem keveset dolgozik, és jól tanul. Nem is értem, hogy bírja. Vele szívesen beszélek, szimpatikus figura. Érdekesmód neki nem kellett külön állatkertet létrehozni, hogy integrálódni tudjon?
    És igen, van egy kialakult képem a cigány gyerekekről (is), ami az említett tapasztalatok alapján alakult ki bennem, és sokakban. Azt várnám el, hogy ha elvileg valóban nem különböznek másoktól, akkor viselkedjenek is hasonlóan. Nem kívánok önigazolni.
    A kiemelt, kirakat példákkal meg nem tudok mit kezdeni. Gratula nekik, hajrá, meg ilyenek, de akárhogy is nézzük, általában eddig sem az volt a jellemző, hogy ki akarnának törni az ösztönlény mivoltukból.