• lordsithlord
    #11
    No, akkor csak pár észrevételt tennék ide.

    Az első: már most kint van bemutatókon a Toshiba új tabletja, amit i5 procival szereltek, 1 gigás GPU-val, egy 80 gigás SSD-vel, emellett van benne 8 giga ram is. Ez elég erős gép, a mai piacon nem nagyon tudok megfelelő ellenfelet egy ilyen tudású táblával szemben. Ami meglepő: mindezt megcsinálták durván 80 dekában, az üzemideje pedig a 6600mAh-s aksival 6 óra.
    Ezzel a géppel több bemutatón is lehetett találkozni, ő lesz az első hivatalos Win8-as tablet. Most az MS emberei mutogatják be rajta a Win8-at bemutatókon. A gép hivatalosan a Win8-cal egy időben fog kijönni a boltokba, várhatóan olyan október magasságában. Amiről még nagy a csend, az az ára, de a kiszivárgott hírek szerint egy 400-500 dollár közé óhajtják pozicionálni.


    Azt azért kapásból szögezzük le, hogy a tablet és a notebook nem teljesen ugyanarra a felhasználásra van pozicionálva. A noti az asztali gép kiváltására készül, a tablet pedig a mobilitása növelésére. Teljesítményben igen hamar egy szinten lesznek, de a felhasználás tekintetében két külön kategóriát fognak képviselni. Pontosan ezért is készülnek a tabletekhez hordozható dokkolók, illetve kifejezetten hibrid megoldások (amikor a laptop pár mozdulattal táblává alakítható), hogy a felhasználási köröket a lehető legközelebb hozzák egymáshoz. Lehet, hogy előbb vagy utóbb sikerült egy olyan szintet elérni, mikor a tablet el fogja tudni látni teljesen egy noti funkcióit, így a noti kategória megszűnik, de ez nem ma lesz, mivel ezek a hibrid megoldások bár a notit ki tudják váltani, a tablet előnyei (pl. a legfontosabb,. az igen csekély súlya) viszont elvesznek bennük, tehát valós összevonásról nem beszélhetünk még.