• liberty2
    Most elmondanám, hogy nekem is így zajlott le az állásinterjúm. Dunaújvárosban voltam és Nyíregyházán akartam elhelyezkedni ( mert ott volt munka ). A munkáltatóm ezt a távolságot figyelembe vette, megkérdezte van-e webkamerám, legalább 1.3 megapixeles és van-e SKYPE-om. Természetesen volt mind2, úgyhogy másnapra megbeszéltünk egy "találkozót" és ez volt az állásinterjú. Hatékony volt, olcsó és minden szempontból megfelelt mindkettőnknek.

Az meg, hogy távmunkázni mindig így az nem azért nem jó mert nem tud a főnök cseszegetni. Az ideális munkahelyen ( mint az enyém ) nem cseszeget a főnök, hanem veled együtt dolgozik. Szóval lényeg a lényeg, azért nem szeretik Magyarországon a távmunkát mert nem mindenkinek van biztosítva a megfelelő sebességű és minőségű ( azaz rendelkezésre állás ) internet. Egy céges munka közben elmegy a net a városban, vagy csak az utcában akkor nagy a para mert a céges IT emberek nem tudnak neked semmit se segíteni. Maximum sürgethetik az internetszolgáltatód, hogy állítsa helyre a kapcsolatot, de iziben. A kieső időt pedig általában levonják mert könnyen nyomon követhető. Tény, hogy gyakran kell/lehet otthonról vagy máshonnan dolgozni, de ez inkább csak egy opcionális dolog. Munkaszerűen otthonról dolgozni se a cégnek, se neked nem jó. Nem illeszkedsz be egy környezetbe, nem formálod a személyiséged, nem élsz társasági életet. Ez azért fontos az ember agybani frissen tartásában.