• Papichulo
    #97
    "Nos, mivel jópár napig nem voltam net közelében, ígyx elég nehezen reagálhattam volna."

    Ez egy elfogadhato magyarazat ;)

    "mivel így, ha be van állítva, kapott értesítést az illető"

    Ezzel a funkcioval meg nem talalkoztam. Hogyan lehet ezt beallitani?

    "Már bocsánat, de itt eddig a tűzvezetés volt a téma, akárhogy is nézem. Tehát az, ha rádión tűztámogatást kérnek, aztán visszajeleznek"

    Nem, ezt egyedul te hoztad fel es kezdtel rola beszelni. Elotted senki mas! Janika sem erre gondolt, kulonben megfogalmazta volna ellenveteset.
    Mar csak azert sem logikus az ervelesed, mivel a haditengereszet celja mindig is a sea-denial/control es a tengeri utak biztositasa volt. Nemregiben kerult kepbe a szarazfoldi csapasmeres, de ez mar a CV-k elterjedesevel jott es nem volt koze hozza a tengereszeti tuzersegnek. Ez utobbi fire-support kepessege mindig is masodlagos volt, elsosorban a hajo elleni szerepkorre terveztek.

    "Szóval ne keverjük a dolgokat, ha egyszer közük nincs egymáshoz..."

    Ok, ha szemantikai dolgokon vitatkozunk - bar szerintem a savszelesseg is ertelmezheto - akkor beszeljunk atviteli sebessegrol. Igy mar szamodra is elfogadhato?

    "Nos, kénytelen vagyok azt mondani, hogy akkor nem ártana meg egyértelműbben fogalmazni, mert ez a szövegkörnyezetből nem derült ki."

    Mindenki mas megertette, hogy mirol van szo, egyedul te akadtal fenn rajta... Pont a kontextus figyelembevetelevel volt kristalytiszta molnibalage valasza.

    "Valóban, én is tévedtem"

    Jopar dologban, de remek magyar szokas szerint a tevedeseidet nem ismered el, szonyeg ala soprod... csak az ujabbak: Mark-1 nem volt csatahajokon a 2. VH alatt, papiralapu tuzvezetes a haditengereszetnel meg 70-es evekben is, stb...

    Ezenkivul vehetem ugy, hogy az osszes korabbi kijelentesedet - amikre rendszeresen kerek alatamasztast - seggbol elohuzott hulyesegnek tekintjuk?