• lordsithlord
    #100
    "Ha te nem tudod alatamasztani az allaspontodat en meg mindent kepes vagyok, akkor kinek van igaza? "

    Megint egy olyan helyzet, amire pont itt volt egy jellemző jelenet a Conanból: mikor Conan részegen meglát egy lámát és megszólal: "Ilyen állat pedig nincs!"

    Attól, hogy te nem hallottál róla, még nem jelenti azt, hogy valami nem is létezik. Mint írtam, még jóval az Internet elterjedése elött volt ez a cikksorozat, amiben erről olvastam. Elég nehéz lenne megmondani, hogy 1995 és 2005 között hány haditechnikával foglalkozó kiadvány jelent meg, mivel ezek legfeljebb valamelyik könyvtár archívumában lehetnek meg. Vagy ott se, ennyi idő távlatából.

    De tudod mit, biztos forrás kell? Törd fel a Pentagon rendszerét, ott biztos találhatsz olyasmiket amik nem léteznek, mert te még nem hallottál róla


    "Tenyleg nem? Ezt nem te irtad?
    "A koordináták pedig táblázatba voltak foglalva a tüzérségnél, mindegyikhez megvoltak a pontos, előre kikalkulált beállítások, melyekre az ágyúkat beállítva igen komoly pontossággal lőhették az ellenséget. ""

    Jó lenne nem csak kiragadott gondolat, mert így baromi nehézkes visszakövetni, milyen összefüggésben szerepelt az adott mondat... Ugyanis 1 elég fontos részlet kimaradt. A teljes bekezdés ez volt:
    "Ez a rendszer egyébként még a vietnami háború alatt is ugyanígy működött, előre megadott koordinátákra kértek tűztámogatást, jött egy sorozat, pontosítást kértek, majd jött a pergő tűz. A koordináták pedig táblázatba voltak foglalva a tüzérségnél, mindegyikhez megvoltak a pontos, előre kikalkulált beállítások, melyekre az ágyúkat beállítva igen komoly pontossággal lőhették az ellenséget. "

    A mondatban van egy olyan rész, amire nem árt meg odafigyelni: "A TÜZÉRSÉGNÉL"! Szerintem elég egyértelmű, hogy nem a hajókról nyújtott tüzérségi támogatásról szól a bekezdés, már csak azért sem, mert nem nagyon tudok olyanról, hogy a vietnami háborúban hajókról adtak volna tüzérségi támogatást. Lehet, hogy volt ilyen is, de akkor már inkább a szárazföldi és a légi támogatást alkalmazták. A szárazföldi tüzérség pedig ekkor még javában tüzérségi táblázatokat használt, méghozzá kifejezetten magas találati aránnyal.

    Részemről ezt a vitát lezártam, értelme nincs, hiszen te úgy vagy vele, hogy ha nincs valami kőbe vésve, az nem is létezik. Érdekesnek találom, hogy azon nem akadsz fent, hány olyan projektje van a különböző hadseregeknek, amiket letagadtak, majd később kisült, hogy mégis léteznek / léteztek (ilyen ugye a később elhíresült Csillagháború projekt is, ami, mint már írtam, az űrből / űrben történő hadviselést képviselte). Szintén érdekesnek találom, hogy ennyire azt hiszed, hogy csak azok a technikák léteznek, amiket publikálnak is (de persze olyasmikre nem kell emlékezni, mint a letagadott események meg kiszivárgott, "nem létező" haditechnikai eszközök). Lehet vagdalkozni ezzel a szép "Burden of Proof" kifejezéssel, de valljuk be, téged egyszerűen nem érdekel. De elég lenne végiggondolni pár dolgot: a fejlesztések ugyebár a hidegháborúval nem fejeződtek be, a mai napig vannak olyan rendszerek, amik létezését el nem ismeri egyik kormány sem, érdekes módon mégis elterjedt a létezésük (sőt, akadt olyan is, amiről aztán bizonyítékok kerültek elő, hogy tényleg évek óta létezik).

    De szerintem már az is sokat mondó tény, hogy még 2006-ban az USA volt az egyetlen, aki az ENSZ szavazáson leszavazta az űrbéli fegyverkezést tilalmát. Kíváncsi lennék, vajon miért tehettek így, ha nekik semmi olyan eszközük nincs, amit az űrben használhatnának fel... Még mielött erre is kdvenc mondásodat szajkóznád, tessék, itt van hozzá cikk:
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20061019azurben.html

    De megjegyzem, elég érdekes nyilatkozatot tett anno 2006-ban Michael Wynne is, az akkori légierős miniszter:
    "A légierő küldetése az Amerikai Egyesült Államok és a globális érdekei számára szuverén védelmi opciók biztosítása a levegőben, az űrben és a kibertérben."

    Ezen kijelentése a kibertéri hadviselésre szakosodott parancsnokság felépítésének bejelentésekor, 2006. november 2-ántette az illető úriember.

    Gondolom, biztos hagyni fogják, hogy azokról a tervezetekről és eszközökről, amiket a mostani rendszerekben felhasználhatnak, szabadon keringjenek a világhálón anyagok...

    Javaslom, egy dolgot gondolj végig: vajon hogy lehet, hogy nemsokkal azután, hogy az USA leszavazta az árfegyverkezési tilalmat az ENSZ-ben, azután gyorsan tesz az akkori légügyi miniszter egy ilyen nyilatkozatot, amit lényegében vehetünk az USAAF küldetésnyilatkozatának is, majd létrehozzák a kibertéri hadviselésre szakosodott parancsnokságot, és ezután egy csomó korábbi tervezetről néma csend támad... Csak nem azért, mert a korábbi tervezetek baromi jó fejlesztési alapok lehettek, amiket természetesen védeni kell...?

    Nos, részemről ennyi volt ez a téma, ha még ezek után is úgy gondolod, hogy ha volna ilyen, akkor tele lenne vele a net, hát az már a te bajod.