• lordsithlord
    #23
    Azért kíváncsi lennék, vajon hány embert húzhatnak le úgy, hogy az ügyfélszolgálaton megrendeli a kedvezményes csomagot (telefon + TV + net) és mindezt úgy, hogy a telefon ára a 3x-osa annak, amit a neten ajánlanak...

    És oké, elfogadom, hogy ügyfélszolgálati díj van a telefonra, de ugye ennek nem kellene azt jelentenie, hogy 3x annyiba került egy személyes intézés, mint egy netes. Megjegyzem, a netes semmivel nem gyorsabb, ugyanúgy egy ügyintézőhöz kerül az adatlap, aki a szerződést kinyomtatja, postázásra továbbítja, hogy te azt aláírhasd és visszaküldhesd, majd az aláírott példányt iktatja. Tehát még bonyolultabb is, mint az ügyfélszolgálatos, ahol pl. a postázás ugye kimarad.

    Elfogadom, hogy lehetnek problémák, mint informatikus tudom, hogy két rendszer összefésülése közben akadnak előre nem látott fennakadások. De mint szakmabeli, azt is tudom, hogy nem kimegyek a területre hibát keresni, hanem esetleg megnézem a logokat. Az a hiba, amit leírtam, tuti ordított a logokból, hiszen ki tudja, hány modem küldte vissza a hibaüzenetet, hogy valami gubanc van, az nem az ő szoftvere. Egy ilyen hibát, még nagyon alapon is legfeljebb 4-6 órán belül el kellene tudniuk hárítani (ennyi idő alatt át lehet nézni minden logot, le lehet futtatni egy hardveres tesztelést, át lehet nézni minden szerver bejegyzését), de legyünk jó hozzájuk, mondjuk, hogy a hiba nem az ő hálójukon, hanem a régi Rubin volt és azt nem ismerik, akkor is maximum 12 óra alatt el kellett volna tudniuk hárítani. Ehhez képest, ahogy azt írtam is, több, mint 36 órán át tartott a hiba kijavítása, ráadásul amikor a megjelenése után 24 órával rájuk telefonáltam, a hiba még nem volt diagnosztizálva! Az pedig végkép kiakasztó, hogy miután már én, mint előfizető értesítem őket, mi is a hiba, a technikus meg is találja azt, a mérnököknek kell még 12 óra, hogy bemásszanak és kivegyenek 1, azaz egy darab pipát egy szimpla grafikus kezelői felületen. Ugyanis ennek a hibának az elhárítása körülbelül ennyibe tellett.