• Celeborn
    A melóhelyi monitorom 1680x1050-es, de jobban szeretem az otthoni 1280x1024-es SPVA paneles monitoromat. Igazából függőlegesen ugyanakkora a kettő, vízszintesen meg semmi értelme széthúzni. A weboldalak úgyis csak középen jelennek meg, az outlookban a levelek is csak a képernyő töredékét töltik ki, filmnézésre ott a plazma, szóval monitorban eleve nem értem, miért jó a 16/9. Arról nem is beszélve, hogy számomra a képminőség többet ér. Márpedig a mai monitorok képe egy trágya. Remélem, hogy nem megy tönkre az otthoni még egy jó darabig, különben nem tudom, mire cserélem.

Ami pedig a TV-ket illeti, azt se értem. Full HD-s plazma van otthon, de nem látom a különbséget a fél HD és full HD filmek között. Najó, látom, de iszonyat minimális. Dehát ez puszta matematika. Az emberi szemnek van egy bizonyos felbontóképessége, annál nagyobb pixelsűrűségnek értelme nincs. Tehát ilyen nagy felbontás max. akkor lehet jó, ha 3méteres a TV. A full HD TV-nek is kb. másfél méternél van értelme, és afölött.