• kvp
    #26
    "Szerintem az zavart össze téged, hogy nem a függőleges, hanem a vízszintes felbontást nevezik itt 2 és 4K-nak."

    Nem, a 2K az a pixelek szama. Ezert van az 1080 kozeleben a 2K-s ertek a rajzon. Ha az a fuggoleges felbontas lenne, akkor mar a 2K-s is kb. ketszer magasabb lenne mint az 1080, de nem az, csak picivel nagyobb. (az 1600x1200 is 2K) Ehhez kepest a 4K-s jel van a korulbelul 2000 magas kepnel. Szoval a rajz keszitoje nem igazan volt tisztaban az aranyokkal es a jelolesekkel.

    "Kíváncsi vagyok ez is olyan parasztvakítás lesz mint a FullHD lcd tv-k motion resolution megoldása, mert a mozgás közbeni 3-400 sor elég viccesen hangzik."

    Az valami nagyon barkacs elektronikaju keszulek lehet, mert ennel meg az osoreg PAL felbontas is nagyobb. Arrol nem beszelve, hogy full aktiv matrixos lcd eseten nem gond ha minden pixel minden frame-ben valtozik. Mondjuk ha a fenyero tul nagy, vagy az lcd tul lassu, akkor elofordulhat hogy elmossa a kepet. Ettol persze nem a fuggoleges felbontasa csokken le hanem elmosodnak a pixelek, az elmosodas merteke es iranya pedig a mozgas sebessegetol es iranyatol fugg. Mindenesetre egy rendes minosegi monitoron nem johet elo. (az olcsobb lcd tv-ken viszont siman, de azokat nem lehetne monitornak eladni)