karesz6#11
Igen. Érdekes (ijesztő) végignézni ahogy a facebook hoz hasonló technológiák felszínre hozzák a rendszerszintű problémákat. A kormányok valódi természetét az emberek viszonyát a rendszerhez, és hirtelen láthatóvá válik az a döbbenetes szintű elbutulás amit a liberális rendszer okoz az egyszerű "fogaskerekeknél". Elképesztő látni hogy a facebook felhasználók egy igen jelentős része egyszerű mint egy bot. Mások véleményét viszhangozza kiszámítható elsősorban divat orientált postokat ír az egyedi megnyilvánulás elképesztően ritka. Miközben azokba a kormányokba akik eddig bőszen hirdették a szólásszabadságot és a demokráciát belefagyott a sz.. is ahogy megjelent egy gyors és nehezen ellenőrizhető és átlátható információközlő rendszer. A legdurvább az egészben az hogy ha a mélyére nézel a dolgoknak kiderül hogy igazuk is van. Mi is pont úgy elnyomók vagyunk ahogy elnyomottak. Amíg benzint tankolunk a kocsiba olaj és gázerőműveket működtetünk egy szavunk sem lehet ha kormányaink ezeket a jogokat megpróbálják biztosítani (olajháborúk) és ez bizony csúnya dolgokkal jár amitől a lakosságot megpróbálják megvédeni államtitkok formájában. Mert ha az usa oda megy valahova olajért akkor bizony az is elvárás hogy kevés amerikai maradjon ott. Így ha egy helikopternek azt mondják hogy rakétavető van valakinél az bedarálja a fél utcát mert minimalizálni kell az amerikai áldozatokat. Ezeket a dolgokat a facebook twitter és az utóbbi időben a wikileaks borzasztó csúnyán keresztülhúzza. Az ember pedig egy érdekes állat. Nem szereti látni hogy az ő kényelme érdekében másokat lemészárolnak viszont követeli hogy ezeket ne titkolják el, ugyanakkor fel is lázad ha 200HUF fölé megy a benzin az USA ban (ez lehet tulzás). A hatalmi szervek reakciójából a facebook ra sok mindent le lehet szűrni és nem szép dolgokat.
Én se hős nem vagyok se nagy hal. Úszom az árral és leszarom hogy mit tud rólam a facebook (mert figyelek rá hogy olyat ne is tudjon amit nem akarok). Csak abban reménykedem hogy ebbpl a folyamatból ne legyen baj az én életem alatt.