• F1End
    #57
    A gond az, hogy valószínüleg az állam 10 milliárd forintból egy olyan céget hozna össze, amit egy magánvállalkozás 5 milliárdból vagy kevesebből.
    Emelett, igenis kell mindenhez bizonyos fokú szaktudás, legalábbis ha a piacon sikeres terméket kívánsz előállítani, maga a költséghatékony gyártás és értékesítés is igényli ezt. Ha 0 profittal dolgozik, még akkor is előfordulhat, hogy kétszer annyiért adja ugyanazt a vasalót, amit egy német központú, de Kínában gyártó magán vállalat. Ha van két kb ugyanolyan jó termék, de az egyik fele annyiba kerül, akkor a munkás azt fogja megvenni.


    "Amúgy szerintem is jobb lenne ha az emberek közös tulajdonában lennének a cégek és nem egy szűk embercsoport kezében. De azt nem tudom, hogy lehetne megcsinálni, hogy ezek hatékonyan legyenek képesek működni."

    "Mondj egy országot, aki gazdaságilag jól jár azzal, hogy nagy hadsereget tart fenn!"
    A felvetésemnek az a kiinduló pontja, hogy a cikkben említett hatalmas munkanélküliség elkerelhütetlen.
    A célja pedig az, hogy ezt minél jobban kezelje. Azon a feltételezésen alapul az egész, hogy fajlagosan egy katonára kisebb összeget kell költeni, mintha valamilyen munkanélküli segélyt adnánk nekik vagy dolgoztatnánk őket.