• Ferrer
    #31
    Az utolsó bekezdésed szerintem azért annyira nem életszerű. Csak nem fog az IT visszafele fejlődni. Telefonon még teljesen rendben van, hogy teljes képernyős alkalmazásokat használunk, leginkább egyszerre egyet, azért desktop gépen ez nem túl kényelmes. Ez olyan, mint az érintős monitor, ha tényleg olyan jó lenne, már felkapta volna az Apple és más gyártók, és most pár éve nem egérrel dolgoznánk. A Microsoft is csúnyán be fog bukni azzal, hogy így erőlteti a Metrót desktop felületeken. Mert erőszakosan egységesíteni akarnak mindent, meg rákényszeríteni a felhasználókra egyfajta megoldást, a választás szabadságának megadása nélkül. Remek lesz majd tableten Wordot használni úgy, hogy egy ujjaddal 4 ikont nyomsz meg egyszerre, hasonlóan nagy élmény lesz buta tablet alkalmazásokat desktopon használni full screen módban..

    Az Apple-nél legalább tudják, hogy mi való asztali gépre / notebookra és mi való handheld-ekre. De még az iPad és iPhone alkalmazások is differenciáltak. Ha egy fejlesztő úgy dönt, valamelyikre közülük fejleszteni akar, de optimalizálnia kell az adott felületre. Ebben áll a hatalmas Apple-féle "korlátozás".
    Persze ezután se fognak emberek tömegesen átállni PC-ről Macre, úgyhogy nagyon is elképzelhető, hogy 2013 már valóban a linux éve lesz, a Microsoftnak meg előbb-utóbb néhány tégla meg az Office marad az egyetlen fegyvere.